L’eina “Personalitza” de l’apartat “Aparença” agrupa la majoria d’apartats per personalitzar el teu blog d’una manera fàcil i ràpida.

Per accedir és tan senzill com anar a l’apartat “Aparença > Personalitza” del tauler d’administració del teu blog.

Pas 1

I això és el que et trobaràs. A l’apartat esquerra tens totes les opcions per personalitzar el teu blog i a la dreta tens la previsualització del teu blog en temps real. A mesura que vagis canviant paràmetres veuràs com va quedant en el teu blog.

Les opcions disponibles de personalització varien segons el tema que estiguis utilitzant. Algunes tenen més opcions i altres menys. Nosaltres utilitzarem el tema per defecte de BlogsCat.

Pas 2

Primer de tot fem un repàs a tot el que pots fer en aquest apartat:

Títol i descripció curta del lloc web: Aqui pots canviar el títol i la descripció del blog. També pots permetre o no que aparegui el títol i la descripció a la capçalera. Aquesta és una drecera de l’apartat “Paràmetres > General”

Pas 3

Colors: En aquest apartat pots canviar el color del text de la capçalera i el color de fons del blog. Cada tema permet canviar el color de diferents parts del blog. En el nostre tema només ens permet canviar el color del text de la capçalera i del fons.

Pas 4

Imatge de la capçalera: Alguns temes permeten canviar la imatge de la capçalera i altres no. En aquest cas si que ens deixa. En aquest apartat podem triar una imatge de les que hem penjat prèviament en el blog o penjar-ne una des de l’ordinador.

Pas 5

Imatge de fons: En l’apartat anterior podíes canviar el color del teu blog, però si el que vols és posar una imatge de fons en aquest apartat ho pots fer. Simplement has de sel·leccionar una imatge prèviament penjada o penjar-ne una de nova.

Pas 6

Navegació: Aqui pots canviar el menú. Si has creat més d’un menú aqui ho pots fer. Recordeu que per crear el menú heu d’anar a l’apartat “Aparença > Menús” o podeu mirar aquest altre tutorial sobre com gestionar els menús.

Pas 7

Ginys: En aquest apartat es pot fer el mateix que en l’apartat “Aparença > Ginys” però d’una manera més senzilla. En aquest apartat pots gestionar els ginys de la barra lateral. Pots afegir elements com un Calendari o les Últimes entrades publicades, entre altres. Només has de fer clic a “Afegeix un giny” o reordenar els elements perquè es mostrin més amunt o a baix. A la dreta pots veure en temps real com van quedant els ginys.

Pas 8

Pàgina principal estàtica: Per defecte la pàgina principal del blog son les últimes entrades, mostrades les més noves amunt, però si el que vols és que la pàgina principal sigui una pàgina que ja hagis creat aqui ho pots fer. Aquesta opció és molt útil si vols crear una web en comptes d’un blog. Aquesta és una solució més fàcil que anant a l’apartat “Peràmetres > Lectura”

Pas 9