ALTA PARTICIPACIÓ ALS JOCS DEL RECICLATGE A LES PISCINES DEL PLA D’URGELL!

Des del dilluns 3 de juliol s’estan fent tallers dels Jocs de Reciclatge a les piscines municipals, de tots els pobles del Pla d’Urgell.

L’acollida d’aquests tallers ha estat molt bona per part de tots els assistents, petits i grans, i hem tingut un alta participació a tots els municipis.

Ara ja som a la recta final d’aquesta activitat: avui 25 de juliol serem a Vila-sana, demà a Linyola i dilluns 31, a Fondarella. No t’ho perdis, encara estàs a temps!

http://bit.ly/2eJztIq

 

APRENDRE A RECICLAR A LES PISCINES MUNICIPALS DEL PLA D’URGELL

APRENDRE A RECICLAR A LES PISCINES MUNICIPALS DEL PLA D’URGELL

Per segon any consecutiu, el Consell Comarcal del Pla d’Urgell ha organitzat activitats aquàtiques per ensenyar a reciclar als nens a les piscines municipals. Aquestes activitats es faran durant tot el mes de juliol, majoritàriament a la tarda, a les diferents piscines municipals de la comarca.

Una educadora ambiental guiarà el joc aquàtic: Rescatem els nostres residus! i també altres jocs, per fomentar el reciclatge de forma lúdica i divertida entre el públic infantil.

Amb aquest activitat es vol donar continuïtat durant l’estiu a la tasca d’ educació ambiental que es duu a terme durant la resta de l’any a les escoles.

El Consell Comarcal del Pla d’Urgell finalitza la campanya “Si no sumes, almenys no restis!”

Durant el darrer trimestre d’aquest any el Consell Comarcal del Pla d’Urgell ha dut a terme una campanya de sensibilització per fomentar la recollida selectiva i reduir els residus dipositats erròniament als contenidors. Aquests residus, anomenats impropis, redueixen la qualitat de la recollida selectiva i n’incrementen els costos de gestió.

Amb el missatge ”Si no sumes, almenys no restis!”, s’ha volgut conscienciar la població que, en cas que tingui una bossa amb residus barrejats, sempre la llenci al contenidor de rebuig i no als contenidors de recollida selectiva. D’aquesta manera no es redueix la qualitat de la recollida selectiva que fa la resta de veïns.

Entre les diferents actuacions realitzades cal destacar la presència d’educadors en bicicleta al carrer, des d’on han pogut informar a uns 2.500 ciutadans sobre la recollida selectiva. Aquests educadors han realitzat, a més, tallers a 425 alumnes de 17 escoles de la comarca i col·loquis amb els mestres, amb la finalitat de crear una unitat didàctica sobre els residus i el reciclatge pel proper curs escolar. També han donat a conèixer la campanya a 1.430 alumnes dels 4 instituts de la comarca i han visitat 120 grans generadors de residus com bars, restaurants, floristeries, pastisseries, etc.

En el marc d’aquesta campanya també s’han revisat les “bosses perdudes” que es deixen fora dels contenidors amb l’objectiu d’avisar als responsables i reduir les molèsties que aquestes bosses causen als veïns.

Cal tenir en compte que, per tal d’incentivar la recollida selectiva, l’Agència de Residus de Catalunya aplica un cànon sobre el rebuig que es porta a l’abocador, el qual es preveu que vagi augmentant cada any. Per tant, com més i millor fem la recollida selectiva, menys cost tindrà la gestió dels residus.

AMPLIACIÓ DEL TERMINI DE PRESENTACIÓ D’ESPOTS PUBLICITARIS – DATA LÍMIT 31 DE DESEMBRE!

Canvi en el termini per presentar-se al concurs d’espots publicitaris de la campanya “Suma’t a la recollida selectiva, ben feta!”

El termini de lliurament dels vídeos s’amplia fins el dia 31 de desembre de 2016.

És necessari inscriure’s enviant la relació de participants i nom del grup al correu electrònic ecostudi@ecostudi.com

 

CONSULTA LES BASES CLICANT A: BASES DEL CONCURS.

A la recerca dels infractors de la recollida selectiva! La campanya “Si no vols sumar, almenys no restis!” inicia la recerca de les “Bosses Perdudes”

A la recerca dels infractors de la recollida selectiva! La campanya “Si no vols sumar, almenys no restis!” inicia la recerca de les “Bosses Perdudes”.

Una de les darreres actuacions de la campanya és la recerca de “bosses perdudes”. S’entén per bossa perduda aquella que es troba fora dels contenidors de recollida selectiva tot i que aquests no estiguin plens.

Un inspector de medi ambient ha estat treballant els darrers dies per detectar bosses perdudes, les quals s’han obert per buscar indicis dels possibles infractors. En només dues hores es van trobar més de 7 infractors al terme municipal de Mollerussa.

L’objectiu, una vegada detectats els possibles infractors, és notificar-los-hi la situació irregular, no amb una voluntat sancionadora o punitiva, sinó per a convidar-los a sumar-se a la recollida selectiva.

img_4999       img_4959       img_4956

 

La campanya “Si no vols sumar, almenys no restis!” inicia la recerca de les “bosses perdudes”

Una de les darreres actuacions de la campanya és la recerca de “bosses perdudes”, aquelles que s’han deixat indegudament fora dels contenidors de recollida selectiva a tots els municipis de la comarca del Pla d’Urgell. Això provoca mala imatge i causa malestar als veïns.

Un educador ambiental ha estat obrint “bosses perdudes” amb la finalitat de buscar indicis sobre qui les ha pogut deixar. Si es pot detectar els qui han comès la falta, es procedirà a informar-los sobre la infracció i una possible sanció.img-20161116-wa0001

 

La campanya “Si no vols sumar, almenys no restis!”, gestionada des del Consell Comarcal del Pla d’Urgell, es va iniciar el passat 4 d’octubre de 2016 per fomentar la recollida selectiva i reduir els residus dipositats erròniament als contenidors. Aquests residus, anomenats impropis, redueixen la qualitat de la recollida selectiva i incrementen els costos de gestió.

Cal recordar també que a tots els municipis de la comarca hi ha el servei gratuït de recollida de residus voluminosos, deixalleries mòbils i deixalleries fixes (a Castellnou de Seana i Mollerussa), on es poden gestionar els residus de grans dimensions que no caben als contenidors.

1 2 3 6