Bons consells per no malbaratar aliments a casa

TALLERS DE CUINA AL PLA D’URGELL, A CÀRREC DE “LA CUINA DE L’ARACELI”, PER EVITAR EL MALBARATAMENT ALIMENTARI

En l’àmbit de la gestió dels residus municipals, un dels principals eixos d’actuació fa referència a la prevenció. Amb l’objectiu de conscienciar la ciutadania de la seva importància, anualment se celebra la Setmana Europea de la Prevenció de Residus, que l’edició d’enguany ha estat del 16 al 24 de novembre. Des del Consell Comarcal del Pla d’Urgell una de les activitats previstes per celebrar-ho i donar-li continuïtat és la realització d’un taller de cuina a cada municipi del Pla d’Urgell per sensibilitzar sobre el malbaratament alimentari.

Els tallers, programats per la tarda, amb una durada d’una hora i mitja, aproximadament, s’adrecen al públic adult.  Van a càrrec de “La cuina de l’Araceli” i s’hi donen consells i idees per planificar la compra, conservar els aliments i elaborar receptes per aprofitar-los al màxim. Al final de cada sessió, hi ha una petita degustació final pels assistents.

Consulta el calendari del teu municipi:

BARBENS

BELL-LLOC D’URGELL

BELLVÍS

CASTELLNOU DE SEANA

FONDARELLA

GOLMÉS

IVARS D’URGELL

LINYOLA

MIRALCAMP

MOLLERUSSA

EL PALAU D’ANGLESOLA

EL POAL

SIDAMON

TORREGROSSA

VILANOVA DE BELLPUIG

VILA-SANA

Jocs de reciclatge i reducció de residus a les piscines

Com anys anteriors, el Consell Comarcal del Pla d’Urgell ha organitzat activitats aquàtiques per ensenyar a reciclar i a reduir els residus als nens a les piscines municipals del Pla d’Urgell. Aquestes activitats es fan durant tot el mes de juliol, en horari de matí i tarda, a les diferents piscines municipals de la comarca.

Un educador ambiental guiarà el joc aquàtic Rescatem els nostres residus! i també altres jocs, per fomentar el reciclatge de forma lúdica i divertida entre el públic infantil.

Amb aquest activitat es vol donar continuïtat durant l’estiu a la tasca d’educació ambiental que es duu a terme durant la resta de l’any a les escoles.

 

Consulta el calendari:

BARBENS

BELL-LLOC D’URGELL

BELLVÍS

CASTELLNOU DE SEANA

FONDARELLA

GOLMÉS

IVARS D’URGELL

LINYOLA

MIRALCAMP

MOLLERUSSA

EL PALAU D’ANGLESOLA

EL POAL

SIDAMON

TORREGROSSA

VILANOVA DE BELLPUIG

VILA-SANA

Tallers de prevenció de residus al Pla d’Urgell -TARDOR 2018

El millor residu és aquell que no es genera. Per això, durant la tardor del 2018 s’han programat diferents tallers sobre prevenció de residus al municipis del Pla d’Urgell.

Consulta el calendari del teu municipi i APUNTA’T:

Barbens

Bell-lloc d’Urgell

Bellvís

Castellnou de Seana

Fondarella

Golmés

Ivars d’Urgell

Linyola

Miralcamp

Mollerussa

El Palau d’Anglesola

El Poal

Sidamon

Torregrossa

Vilanova de Bellpuig

Vila-sana

 

Roba usada

Si tens roba usada, pots dipositar-la als contenidors de roba instal·lats als carrers dels municipis del Pla d’Urgell o portar-la a les deixalleries.

La roba usada es gestionada de forma gratuïta per l’entitat social Troballes, que té com a objectiu la inserció laboral de persones en risc d’exclusió social.

 

EL CONSELL COMARCAL ENTREGA ELS PREMIS DEL SORTEIG DE LA FIRA SANT JOSEP 2018

El sorteig s’ha fet entre les fotos fetes a l’estand del Consell Comarcal dedicat al reciclatge

Avui dilluns el president del Consell Comarcal, Joan Trull, ha fet entrega dels premis del sorteig que s’ha fet entre els 168 participants que es van fer la foto a l’estand del Consell Comarcal dedicat al reciclatge a la Fira de Sant Josep de Mollerussa de l’edició d’enguany.

L’acte s’ha fet a la seu del Consell i ha comptat amb la presència de dos de les guanyadores. S’ha entregat un premi gastronòmic, format per productes de proximitat de la comarca, i un premi cultural, consistent en dos entrades per a una visita guiada al Museu de l’Aigua de Mollerussa i a l’estany d’Ivars i Vila-sana. Pròximament es farà l’entrega el premi de reciclatge, format per material divers per facilitar la recollida selectiva a casa.

Podeu consultar totes les fotos a la pàgina de Facebook del Consell Comarcal. bit.ly/2DVI55I

Gràcies a tots els participants i enhorabona a les guanyadores!

Foto de l’entrega del 1r premi – GASTRONÒMIC

 Foto de l’entrega del 3r premi – CULTURAL

El Consell Comarcal entrega el premi a la millor fotografia individual del concurs #pladurgellrecicla

Ahir al Consell Comarcal del Pla d’Urgell es va entregar el premi a la millor fotografia individual escollida pel jurat del concurs d’Instagram #pladurgellrecicla de la campanya sobre reciclatge al Pla d’Urgell. El premi entregat va ser de 50 € en metàl·lic.

Dies enrere ja es van entregar els premis per la foto més votada pel públic a través de les xarxes socials i per la foto escollida per sorteig entre les fetes als assistents al photocall dels punts informatius sobre reciclatge.

Aquest concurs es va convocar dins de la campanya de sensibilització sobre la recollida selectiva que es va fer a finals d’any al Pla d’Urgell. El seu objectiu era animar els veïns i veïnes del Pla d’Urgell a etiquetar fotografies duent a terme accions de reciclatge i poder així participar al concurs.

Felicitats a tots els guanyadors i guanyadores!

1 2 3 9