Web del Toni

Blog del Toni

XII Mostra de Cinema Espiritual

1
1

Font: DGAR

La Delegació del Govern de la Generalitat a Girona ha acollit aquest divendres la presentació de la XII Mostra de Cinema Espiritual de Catalunya. Aquest esdeveniment, que organitza per segon any consecutiu la Direcció General d’Afers Religiosos, inclou enguany un total de catorze pel·lícules, dues de les quals, Timbuktu i Gukjesijang (Oda al meu pare), es projectaran al’Espai Caixa Girona els propers 24 i 30 de novembre, respectivament.

xii_mostra_cinema_espiritual_cat

La presentació ha estat a càrrec del director general d’Afers Religiosos, Enric Vendrell, i del vicedegà de periodisme de la Universitat Abat Oliba i membre del Consell Assessor per a la Diversitat Religiosa, Joan-Andreu Rocha. També hi han assistit la directora de Caixa Fòrum Girona, Rosa Gil, i la directora dels Serveis Territorials de Governació a Girona, Maria Assumpció Rodríguez Vilert.

El director general d’Afers Religiosos, Enric Vendrell, ha destacat que el propòsit de la Mostra és divulgar la dimensió espiritual i religiosa a les societats democràtiques, així com afavorir el diàleg interreligiós i la cohesió social. “Amb les pel·lícules seleccionades”, ha dit, “es pretén arribar a diversitat de sensibilitats i a qüestions que susciten interessos espirituals compartits, sigui quina sigui la confessionalitat de l’espectador”. D’altra banda, Enric Vendrell ha fonamentat la seva aposta pel cinema perquè proporciona oci i educació alhora i “és una eina molt potent per superar tòpics, caricatures, prejudicis i visions tòxiques de l’altre”.

La programació inclou catorze pel·lícules i, per primera vegada, alguns dels films es podran veure també a Girona, Tarragona i Lleida, amb la col·laboració de l’Obra Social “La Caixa”, coorganitzadora de la Mostra.

Cada projecció compta amb una presentació a càrrec d’especialistes per ajudar a comprendre millor les claus de l’obra i facilitar elements que permetin enriquir la reflexió dels espectadors. Així, Timbuktu (2014), una producció franco-mauritana d’Abderrahmane Sissako, comptarà amb una introducció a càrrec de Xavier Marin, filòsof, expert en islamisme i membre del Consell Assessor per a la Diversitat Religiosa; mentre que la coreana Gukjesijan (Oda al meu pare), de Youn Jk, la presentarà Maricel Figueras, psicòloga i membre de la fundació SER.GI, dinamitzadora de la Taula Interreligiosa de Lloret de Mar.

Cine espiritual para todos

3
1

Posted in: Cinema espiritual

Leave a Comment (0) ↓

Leave a Comment