Web del Toni

Blog del Toni

Els musulmans en Ramadà van ser els herois en l’incendi de Londres

Font: La Vanguardia

Els últims atacs terroristes al Regne Unit, reclamats per l’Estat Islàmic, han provocat que hi hagi ciutadans anglesos que mirin amb recel als musulmans. L’etern error de pensar que tots són de la mateixa condició. Uns prejudicis que poden canviar gràcies a que va passar ahir en el devastador incendi a la Torre Grenfell de Londres: els musulmans de l’edifici es van convertir en herois.

(més…)

Publicat a: Islam, Món millor, Premsa, Religions

Deixa un comentari (0) →

“Tots els éssers humans som aporòfobs”, Adela Cortina

Font: La Vanguardia / La Contra / 14-06-2017

El seu tema és l’ètica, l’ha analitzat en diversos assajos: Ética mínima És membre de la Reial Acadèmia de Ciències Morals i Polítiques, doctora honoris causa per dotze universitats, p remi Internacional d’Assaig Jovellanos 2007 i premi Nacional d’Assaig 2014. Ara reflexiona sobre el rebuig al pobre a Aporofobia (Paidós), i explica que el rebuig per les persones que creiem que no tenen res per oferir-nos està arrelada en la societat. Saber-ho és el primer pas per canviar-ho en un moment en què el joc del donar i rebre és la norma social, joc del qual queda exclòs el pobre, que acaba sent molest fins i tot en la seva pròpia família.

(més…)

Publicat a: Batxillerat, Cristianisme, Curs 2016-17, Premsa

Deixa un comentari (0) →

L’illa espiritual

Font: El Periódico

El Seminari Conciliar, una institució la existència de la qual es remunta al segle XVI, es va establir a Diputació amb Balmes a principis del XX.

(més…)

Publicat a: Cristianisme, Església, Premsa, Religió

Deixa un comentari (0) →

Ritus funeraris de la religió budista

Encara que en la creença actual d’Occident es tendeix a considerar com a millor mort la “sobtada i indolora”, en el budisme la mort ideal és en la qual la persona té plena consciència que ocorrerà l’òbit, i a això han d’ajudar els cercles pròxims. D’aquesta manera, transformen la mort en una cosa que forma part de la vida cíclica i al que no cal témer massa, ja que no és un procés terminal sinó una cosa natural, universal i inevitable. Per això, els laments i les ploraneres no estan molt ben vistos en la religió budista.

(més…)

Publicat a: Budisme, Premsa

Deixa un comentari (0) →
Page 1 of 59 12345...»