Web del Toni

Blog del Toni

Simone Veil, la diferència femenina

Font: La Vanguardia / ANNA BUJ

El combat va ser rude. Ella, que havia sobreviscut a l’Holocaust, que no es va esborrar mai del braç el seu número de presonera d’Auschwitz, el 78.651, s’havia de mossegar la llengua quan un diputat del seu propi partit l’estava acusant d’enviar embrions als forns crematoris. Era l’any 1974 i Simone Veil, la primera dona que va ser ministra en la V República, estava fent història defensant la llei que despenalitzava l’avortament a França.

La seva enteresa i les seves conviccions la van convertir després en una de les figures més populars de la història de la política francesa. La respectada centrista Simone Veil, veu de l’horror de la xoà, feminista i europeista convençuda, la primera dona a presidir el Parlament Europeu, va morir ahir amb 89 anys, va informar la seva família. Hauria complert els 90 el dia 13 de juliol.

(més…)

Posted in: Premsa

Leave a Comment (0) →

Els musulmans en Ramadà van ser els herois en l’incendi de Londres

Font: La Vanguardia

Els últims atacs terroristes al Regne Unit, reclamats per l’Estat Islàmic, han provocat que hi hagi ciutadans anglesos que mirin amb recel als musulmans. L’etern error de pensar que tots són de la mateixa condició. Uns prejudicis que poden canviar gràcies a que va passar ahir en el devastador incendi a la Torre Grenfell de Londres: els musulmans de l’edifici es van convertir en herois.

(més…)

Posted in: Islam, Món millor, Premsa, Religions

Leave a Comment (0) →

“Tots els éssers humans som aporòfobs”, Adela Cortina

Font: La Vanguardia / La Contra / 14-06-2017

El seu tema és l’ètica, l’ha analitzat en diversos assajos: Ética mínima És membre de la Reial Acadèmia de Ciències Morals i Polítiques, doctora honoris causa per dotze universitats, p remi Internacional d’Assaig Jovellanos 2007 i premi Nacional d’Assaig 2014. Ara reflexiona sobre el rebuig al pobre a Aporofobia (Paidós), i explica que el rebuig per les persones que creiem que no tenen res per oferir-nos està arrelada en la societat. Saber-ho és el primer pas per canviar-ho en un moment en què el joc del donar i rebre és la norma social, joc del qual queda exclòs el pobre, que acaba sent molest fins i tot en la seva pròpia família.

(més…)

Posted in: Batxillerat, Cristianisme, Curs 2016-17, Premsa

Leave a Comment (0) →

L’illa espiritual

Font: El Periódico

El Seminari Conciliar, una institució la existència de la qual es remunta al segle XVI, es va establir a Diputació amb Balmes a principis del XX.

(més…)

Posted in: Cristianisme, Església, Premsa, Religió

Leave a Comment (0) →
Page 1 of 59 12345...»