Web del Toni

Definició de religió

Fem la nostra definició de religió

Amb els alumnes de segon es pot elaborar una definició de religió entre tot el grup classe. El mètode utilitzat és el de la “pluja d’idees”, que és molt útil per a que cadascú aporti la seva idea, en forma de paraula o concepte que caldrà anar apuntant a la pissarra. Un cop tota la classe ha dit i escrit alguna cosa sobre què és la religió, o bé què és essencial per entendre la religió, es procedeix a filtrar tota aquesta informació:

  1. En un primer pas, es descarten aquells conceptes que, a parer de la majoria del grup classe, no són del tot adequats. Es tatxen amb una creu, uns quatre per exemple, i s’obre un espai de temps per demanar explicacions i/o el perquè de les creus;
  2. En un segon moment, es posen de relleu aquells conceptes que la majoria del grup considera molt encertats i importants alhora d’entendre què és la religió. Se n’encerclen també uns quatre i també s’obre un temps per donar explicacions.

Després de fer aquesta recollida de dades i filtratge, la pissarra queda més o menys com en aquest exemple:

Ara ja és el moment de redactar la definició escrivint un paràgraf on apareguin tres dels quatre conceptes encerclats, sense que es pugui utilitzar cap d’aquells que la classe ha tatxat. Es poden fer servir d’altres conceptes que hagin aparegut per matisar o personalitzar la definició de religió (sempre però, respectant l’esperit de tot el que s’ha parlat o discutit dins l’aula).

Definicions seleccionades curs 2019-20

Definició 1

La religió, en molts països, és la creença en Jesús. Les persones catòliques van a l’església tots els diumenges. El més important son els deu manaments i el que simbolitza a l’església és la pau.

Definició 2

La religió és creure en Jesús i anar a l’església. També una mica de pau i fer cas dels deu manaments.

Definició 3

La religió és la creença que porta a la gent a creure en Jesús i en els deu manaments. També fa que aquesta gent vagi a l’església per pregar.
Altres exemples de la pluja d’idees

 

Més coses →

Aquí trobaràs materials per continuar el teu aprenentatge o avaluar els teus coneixements.

Activitats

logo-hotpotatoes logo-hotpotatoes logo-hotpotatoes logo-hotpotatoes
Activitat 1 Activitat 2 Activitat 3 Activitat 4

………………………………………………………………………………………………………………….

Enllaços per saber-ne més

icona enllaç web icona enllaç web icona enllaç web icona enllaç web
Enllaç 1 Enllaç 2 Enllaç 3 Enllaç 4

………………………………………………………………………………………………………………….

Documents

icona-jpg-50 icona-pdf-50 icona-pdf-50 icona-pdf-50
Doc 1 Doc 2 Doc 3 Doc 4

………………………………………………………………………………………………………………….

 
<<< Índex 2n d’ESO 2. Els orígens de la religió >>>