RSS Feed
 1. Aniversari de Mare Isabel

  novembre 18, 2017 by Jose i Cristina

  Aquest diumenge 19 de novembre celebrem l’aniversari de la nostra fundadora, la Mare Isabel Larrañaga. Amb motiu del seu 181è aniversari, els alumnes de cicle inicial hem fet un pastís gegant ple de cors amb els nostres noms.

  Amb aquest pastís volem celebrar que ara fa 181 anys va néixer una persona que ens va ensenyar a compartir, estimar i viure sent bons alumnes, companys i amics. I com que tot aniversari mereix una bona festa, aquest proper dijous a la tarda farem unes activitats al pati tota l’escola per celebrar que la nostra Mare Isabel va néixer.


 2. Excursió a la Colònia Güell

  novembre 18, 2017 by Jose i Cristina

  El passat dia 10 de novembre, els alumnes de Cicle Inicial vàrem visitar la Colònia Güell a Santa Coloma de Cervelló. Allà ens van ensenyar que el senyor Güell va fer un petit poble pels treballadors de la fàbria i que Antoni Gaudí va crear l’església de la Colònia, però que no la va acabar. Vàrem entrar a la Cripta i ens va soprendre molt que les columnes no eren rectes i que els vitralls de les finestres es podien obrir i quedar en forma de papallona. 

  Per acabar d’entendre què era el mosaic i el trencadís, vàrem realitzar un taller de mosaic, on nosaltres mateixo vam crear petits mosaics amb plàstics de color. Estem fets uns artistes !!


 3. BENVINGUTS AL CURS 2017-2018

  setembre 29, 2017 by Jose i Cristina

  Benvinguts a un nou curs, aquest any tenim un nou lema per treballar durant el curs i com cada any, va relacionat amb les nostres emocions i espiritualitat.

  TRENCA ELS TEUS MURS:

  • Per poder potenciar la capacitat d’aprendre en un ambient familiar, per motivar-nos i facilitar la nostra creativitat.

  • Desenvolupar i conduir les nostres emocions per tal d’identificar-les i conèixer-se a un mateix, així com descobrir les necessitats dels altres.

  • Treballar a través del nostre entorn la responsabilitat global, la solidaritat amb els que més pateixen i promoure la intel.ligència ecològica.

  • Educar des de la cultura de la solidaritat, característica fonamental dels “Corazonistas”, educant en una solidaritat que humanitzi el nostre món a través del diàleg, el perdó i l’autenticitat.

  • Acceptar incondicionalment a l’altre. Ajudem a l’altre a descobrir les seves fortaleses i no ens fixem en les debilitats.

  Esperem que aquest sigui un curs ple de noves il.lusions, emocions i responsabilitat compartida per part de tots els que formem la comunitat educativa. Volem desitjar-vos un bon inici i sobretot una ajuda mútua per trencar els nostres murs i descobrir-nos i acceptar-nos els uns als altres.

   


 4. Tancat per vacances !!!

  juliol 8, 2017 by Jose i Cristina

  Pares i mares,

  Un any més ens acomiadem de tots vosaltres fins al setembre. Durant aquestes vacances només volem que carregueu piles, que gaudiumolt de les estones en família, que us emocioneu passant petits moments que segur seran únics i irrepetibles. No penseu en res més, ara toca passar-ho bé i desconectar fins al proper curs.

  El tutor i la tutora de Cicle Inicial us volem donar les gràcies per acompanyar-nos durant tot el curs i que gràcies a l’esforç de tots junts segur que el proper curs serà millor.

  Bones vacances i ens veiem al setembre !!!!!!!!!!!

  Jose Manuel i Cristina

   


 5. Exposició del Taller d’Art

  abril 22, 2017 by Jose i Cristina

  Ja fa uns mesos que els alumnes de cicle inical vam anar al Taller d’Art a realitzar unes peces amb ceràmica per treballar el turisme al poble de Sentmenat. Durant aquesta setmana cultural, les peces dels artistes de l’escola han estat exposades a l’entrada perquè tots els pares que ho vulguessin passessin a veure-les.

  Per si algú encara no les ha vist, aquestes són les mostres d’art que han realitzat els alumnes de 1r i 2n. Els nens i nenes de 1r han realitzat una figura d’ells mateixos en fang i l’han pintada amb decoracions de turistes. Els alumnes de 2n han realitzat records turístics típics de sentmenat, plats decoratius i imans, com si els anessin a vendre a les botigues del poble.


 6. Exposició de països europeus

  abril 22, 2017 by Jose i Cristina

  Per fer el tancament de la Setmana Cultural, aquest any els alumnes de tota l’escola hem treballat, per classes, un país de la Comunitat Europea. Durant algunes setmanes hem estat treballant on estava situat el país, quins eren els seus monuments o paisatges turístics més importants, la seva cultura i tradicions, el menjar i paraules en el seu idioma.

  En el cas dels alumnes de 1r hem treballat Suissa i els alumnes de 2n Espanya. Hem fet uns murals per ensenyar, amb fotografies, els diferents llocs que es poden visitar si es fa turisme en aquestes ciutats i també els menjars típics. A més a més, hem pogut degustar alguns d’aquests menjars i compartir-los amb tots els companys. També hem après paraules noves que es diuen en suís i paraules típiques de cada comunitat autònoma d’Espanya. Ahhh també hem fet el ball típic del país i, encara que ens ha costat una mica aprendre’l, ens hem divertit d’allò més !!

  Ens ho hem passat molt bé i hem après moltes coses de tots els països que els altres comanys ens han ensenyat !

   

   


 7. Setmana Cultural a l’Escola

  abril 22, 2017 by Jose i Cristina

  Com cada any, durant la setmana de Sant Jordi, l’escola celebra la seva tradicional Setmana Cultural. Aquest any ha estat destinada al turisme, i tant els tallers com els jocs que hem realitzat durant tota la setmana hi han tingut relació.

  Els almunes de 1r i 2n hem fet dos tallers a les tardes. El primer taller va ser fer una avió amb pinces d’estendre la roba, i el segon taller va ser fer una maleta viatgera a partir d’una capsa de sabates. Ens ho hem passat molt bé i hem après a fer manualitats amb materials que tots tenim a casa i que podem reciclar per fer-ne joguines.


 8. Anem a la biblioteca

  abril 6, 2017 by Jose i Cristina

  Aquesta setmana, els alumnes de 1r i 2n hem anat a la Biblioteca Municipal. Allà ens han fet l’hora del conte i ens han explicat 3 contes molt divertits. L’últim llibre que hem vist, no era un conte, sinó un llibre d’invents amb material reciclat i ens ho hem passat molt bé imaginant quines coses podríem crear amb els objectes que tenim a casa nostra.

  També ens han ensenyat quines coses podem fer i quines no a la biblioteca, perquè així, si sabem les normes podrem respectar-les i estar agust i tranquils a la biblioteca.

  Al final ens han deixat escollir un llibre !!! Cadascú ha pogut passejar per la biblioteca buscant aquells contes que més li agradaven (aventures, còmic, princeses, invents, esports….) Ara ja sabem que l’haurem de tornar però mentre ens duri el préstec…. A LLEGIR !!!!

   


 9. La primavera ja ha arribat !!

  abril 6, 2017 by Jose i Cristina

  La primavera ja ha arribat a Cicle Inicial, i per celebrar-ho, les nenes i nens de 1r i 2n hem decorat el nostre passadís. Hem fet un mural amb arbres en flor i hi hem posat tots els animals que surten a la primavera. També com que sabem que a vegades plou…. hem volgut fer el nostre arc de Sant Martí.

   


 10. Setmana de Record a Mare Isabel

  gener 19, 2017 by Jose i Cristina

  Durant aquests dies del mes de gener i febrer la nostra escola recorda a Mare Isabel, fundadora de la nostra Congregació i que ens ha ajudat a desenvolupar la nostra tasca educadora.

  Els alumnes de Cicle Inicial, hem volgut recordar-la tot fent un mural amb les frases que ella ens ha ensenyat, així com treballant la seva vida i història per conèxier la importànica que ha tingut en les germanes i la nostra escola.

  També hem fet una manualitat on de manera divertida i diferent hem recordat com seria Mare Isabel i així poder-la portar a casa i ensenyar als pares i família tot el que hem après aquets dies.