Home » Tancament del blog » Comiat

Comiat

Font: https://ratticatte.wordpress.com

Un cop lliurat i defensat el projecte, enfilem la part final del camí que, en ocasions planer i en d’altres tortuós, ens ha dut a assolir els objectius que ens havíem fixat en l’inici del trajecte.

Durant aquests mesos hem après que, des de la distància, resulta perfectament possible conviure i treballar per a la consecució d’uns objectius comuns: només cal fixar clarament les regles del joc i definir correctament els recursos que s’utilitzaran i amb quins objectius.

D’aquesta manera, ens hem acostumat a planificar tasques amb eines com Gantter (un punt indispensable per a qualsevol projecte, però més encara si es realitza de forma asincrònica i a distància), a consensuar i editar textos en entorns col·laboratius com un wiki o mitjançant eines ofimàtiques en línia com Google Drive, a gestionar i compartir bibliografia a través de Zotero  o, fins i tot, a mantenir una mena de quadern de bitàcola de les nostres evolucions per la xarxa mitjançant aquest blog que ara tanquem. No cal dir que, per al bon funcionament d’eines tan diverses com aquestes, ha resultat indispensable un ús eficient dels entorns de debat que ofereixen i, és clar, una actitud positiva i col·laborativa per part de tots els integrants del grup. Ras i curt, ens hem habituat a gestionar simultàniament diverses eines col·laboratives que, n’estem segurs, ens poden arribar a ser molt útils en el futur, ja sigui en contextos acadèmics, ja sigui en l’àmbit professional.

Tanmateix, som ben conscients que, tot i la valoració positiva que fem de tot el procés que hem seguit, hi ha aspectes que, ara que ja som al final, s’haurien pogut millorar: ens referim, per exemple, a com de recomanable hauria estat realitzar les tasques de forma més progressiva (sobretot en les primeres PAC), a la necessitat d’aplicar processos més minuciosos de revisió de format i contingut o, en fi, a com d’enriquidor hauria resultat fer un ús més constant i actiu de les opcions de debat de què disposa el wiki.

Sigui com vulgui (permeteu-nos tirar del tòpic nàutic), ara que albirem la costa ens preparem per fondejar a port amb el pòsit reunit durant el viatge i amb la satisfacció d’haver acomplert la fita plantejada.

A reveure i gràcies a tots!


Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *