Home » Autoavaluació projecte » Tecnologia digital (III): Blog a WordPress

Tecnologia digital (III): Blog a WordPress

Per tancar les meves intervencions al diari de treball parlaré precisament de l’eina que ens ha permès activar-lo i desenvolupar-lo durant tot el projecte. Es tracta d’una adaptació de la plataforma WordPress, anomenada Blogscat. Malgrat el canvi de nom, internament conserva l’estructura i el funcionament del popular WordPress.

Font: Wikimedia.org

Amb aquest blog hem creat, seguint  les indicacions del consultor, un diari de treball on hem recollit les impressions i les autoavaluacions que hem fet tots els membres del grup Quebecat en relació, no tant sols a les tasques diàries, sinó també a les eines tecnològiques que hem utilitzat.

Concretament del WordPress vull destacar:

 • És fàcil de configurar a través dels menús d’EinesParàmetres.
 • És simple alhora de canviar-ne el disseny jugant amb els diferents temes que la plataforma proposa des del menú Aparença.
 • S’actualitza automàticament a partir de les càrregues del programa que tramet la pròpia plataforma WordPress. Només en el cas d’instal·lacions en servidors locals, cal que l’usuari faci un seguiment durant el procés d’actualització.
 • És una eina intuïtiva i ben construïda estructuralment. Es desplega en pàginesentradescomentaris.
 • És opensource i no queda limitada per cap estructura organitzacional amb finalitats lucratives.
 • Finalment, vull destacar la capacitat il·limitada de creixement a través dels plugins. Aquestes mini-eines ajuden als usuaris a extendre les funcionalitats del blog en funció de les necessitats de cada usuari, arribant a poder-lo convertir en una botiga on-line, una pàgina web estàtica, un canal de ràdio en streaming, etc.

1 comentari

 1. La utilizació de la plataforma Blogscat, com diu en Ricard, ha estat molt senzilla i bastant intuitiva.
  Ens vam veure una mica obligats a fer-la servir, perquè vam tenir problemes per accedir a la que se’ns proposava des de la matèria, però ha estat igual d’útil i pràctica.
  Aquest petit entrebanc m’ha permès conèixer una plataforma que no sabia que existia i que possiblement no hagués fet servir mai.

Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *