Estudi biomecànic de la marxa,….perquè serveix?

Bon dia i bona setmana!

Un tema actual i molt recurrent en la proliferació de l’esport de carrera popular, és l’estudi biomecànic.
Sempre ha ser realitzat per un especialista en podologia, perquè un venedor de material esportiu només ens delimitarà la posició del retropeu ( posició del taló). Es basen en aquesta posició que adopta el peu en una visió posterior:
Captura de pantalla 2014-03-31 a las 11.24.22
Això només ens informa de la posició del peu amb el pes del cos. Aquesta adaptació del peu pot ser causada per la posició de la part de davant del peu que amb el contacte amb el terra alteri la posició de la part posterior.

La única finalitat per part dels venedors de sabates esportives és si és necessari que sigui ANTI-PRONADORES, ANTI SUPINADORES O NEUTRES. Doncs bé el peu qua trepitja entre en supinació ( gastem la part externa de darrera la sabata) i tendeix progressivament a la pronació per adaptar-se al terreny i posteriorment es comporta com una PALANCA per bloquejar la part mitja del peu i propolsar-lo.

Captura de pantalla 2014-03-27 a las 13.11.28

Aquí tenim la mesura amb mili-segons de la posició del peu en cada moment.

El 99% de la gent que es visita per valorar la petjada i les possibles implicacions em comente: “m’han dit que tinc un peu pronat” i jo responc: “doncs quina sort!,… perquè si nó t’hauries trencat el turmell un munt de vegades!”.

Cal entendre que la PRONACIÓ ÉS NORMAL, és fisiològica, el problema recau amb els graus de pronació i en quin moment del pas es dona.

Cal valorar en un estudi els rangs de moviment i la musculatura. En pròximes entrades ho anirem detallant…

Deixa un comentari

Your email address will not be published.