Descàrregues selectives en suports plantars (plantilles personalitzades)

Bon dia!

Després de molt temps per fi tinc temps per escriure un cas molt interessant d’una senyora que gràcies a uns suports plantars amb descàrrega selectiva ha evitat passar pel quiròfan.

Captura de pantalla 2014-07-31 a las 10.05.58

Com podeu veure és un peu amb un 5è dit elevat (QUINTUS SUPRADUCTUS). En aquests casos i de la mateixa manera que passa en casos d’amputacions de dits, la càrrega del pes se l’emporta l’os metatarsià del propi dit, degut a que quan el peu es verticalitza per fer la propulsió l dit no contacte en cap moment amb el terra i qui carrega el pes és l’os metatarsià.
Això provoca callositat o coloquialment dit “ull de poll”: són hiperqueratosi – un creixemnet excessiu del la capa més externa de la pell. En el fons és un mecanisme de defensa per evitar que la pell es trenqui i l’os i els teixits interiors del peu es posés en contacte amb l’exterior.

Captura de pantalla 2014-07-31 a las 10.07.43

IMG_1911

A partir d’aquí obtenim un motlle dels dos peus, senyalant la lesió en el punt exacte sobre el motlle de guix. I a continuació fem petronatge i disseny del suport plantar.

Partim d’una estructura i mitjançant l’escalfor ho adaptem al motlle de guix.

foto 1

Ara toca polir el material sobrant, fent atenció a la zona on hi ha la lesió i volem que no contacti amb el terra.

foto 5
foto 2

En aquest punt l’estructura ja està acabada.
Personalment m’agrada que el pacient les provi i les porti uns dies per assegurar que la descàrrega està ben feta i la posició és correcta.
Si tot va bé observarem això: la callositat (hiperqueratosi) HA DESAPAREGUT!
IMG_1910

Finalment resta forrar-la i adaptar-la al calçat.
foto 4foto 3IMG_1908

Deixa un comentari

Your email address will not be published.