Sobre aquest bloc

Aquest bloc es va iniciar el setembre de 2015 per anar-hi penjant la recerca i els resultats que anava obtenint en estudis sobre el paisatge sonor medieval a la Garrotxa. La raó era que aquí es fes ressò del projecte de recerca que va obtenir la beca Ernest Lluch / Premi Ciutat d’Olot de l’any 2014. Campanes, comunicació amb corns i dret a cornar, una flauta d’os, una cornamusa de budell…. en fi.

Actualment l’estudi ja està conclòs i es pot consultar físicament tant a l’Arxiu Comarcal de la Garrotxa com a l’Observatori del Paisatge, encara que per a més agilitat d’informació en aquest bloc hi teniu les imatges a millor resolució, links a vídeos, etc… Tant a l’etiqueta “Beca Ernest Lluch” com als següents enllaços hi trobareu la informació corresponent:

  • http://xac.gencat.cat/ca/llista_arxius_comarcals/garrotxa/
  • http://www.catpaisatge.net/cat/index.php

Portada

Tot i així també s’hi han anat penjant reflexions, publicacions, recerques, aspectes d’actualitat o altres experiències que no estiguessin estretament lligades a l’àmbit geogràfic de la Garrotxa. Hi he parlat del Cant de la Sibil·la, de les contínues controvèrsies sobre el so o el soroll de les campanes o de publicacions sobre paisatge sonor o arqueomusicologia.

A partir d’ara (amb el parèntesi de l’estiu) hi seguiré penjant articles siguin o no de l’àmbit territorial de recerca que va ser el motiu inicial del bloc. Els posts anteriors a l’estiu de 2016, doncs, estan gairebé tots dedicats al paisatge sonor medieval de la Garrotxa i als aspectes que s’havien presentat al projecte de beca i que es van anar desenvolupant, mentre que els posteriors (a partir de setembre del 2016) tant poden ampliar l’estudi esmentat com abastar qualsevol àmbit territorial, sigui català o no, i aspectes sobre música i sonoritat medieval, des de l’arqueologia a la interpretació, més enllà dels que es plantejaven en l’estudi de restitució del paisatge sonor de la Garrotxa medieval.

Espero que us piqui la curiositat i que us sigui d’utilitat!

Aquesta entrada s'ha publicat dins de General i etiquetada amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *