Música i lletres

Master-class a Sainte Clotilde

La setmana passada vaig tenir el plaer de participar en una master-class d’orgue a la basílica de Sainte Clotilde de París, impartida pel seu organista titular, Olivier Penin. Em sembla que, per a tots els que érem allà, el motiu principal era tocar el famós orgue de César Franck. Però jo no només n’he tret l’experiència de tocar l’orgue de Franck (i de Tournemire!), sinó també ensenyaments molt valuosos sobre la interpretació.

M’ha agradat conèixer Olivier Penin i escoltar les seves classes perquè es veu que sap de què parla. És un home que s’ha empapat de la música de Franck i que s’ha esforçat per entendre-la per ell mateix, més enllà de la tradició rebuda. Tot això sumat a un coneixement precís del seu orgue i les seves possibilitats, dóna unes interpretacions molt cuidades i molt personals.

També m’ha agradat el funcionament de les classes, molt distès i molt lliure: cadascú toca el que vol, en l’ordre que vol. Sense cap cerimònia ni cap complicació. Suposo que això també es desprèn del caràcter del mestre.

I després de tot, evidentment vaig tenir temps per fer una mica de turisme, per Paris Plages, el Marais, i per descobrir inscripcions llatines.

Tagged on: , ,

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *