Música i lletres

Acabem l’orgue de la catedral

Aquest matí a la catedral de Girona s’ha presentat públicament la campanya Acabem l’orgue de la catedral de Girona. És una iniciativa de l’ADAC (Ateneu d’Acció Cultural) per instal·lar els tubs canonges a l’exterior de la caixa. Aquests tubs, únicament decoratius, ja estaven previstos pel projecte de Salvador Aragonès als anys 40, però mai no es van arribar a col·locar. És per culpa d’això que molta gent veu l’orgue com una simple caixa que fa nosa al mig de la nau, sense saber què és ni per què serveix. Ara, quan la caixa s’acabi del tot i les fornícules es vegin plenes de tubs lluents, no hi haurà dubte que aquell és l’instrument rei: l’orgue. El gran orgue de la catedral tindrà la dignitat i la presència visual que fins ara li han faltat.

És molt lloable que aquesta iniciativa hagi sorgit d’una entitat cultural com és l’ADAC. És la idea d’uns quants entusiastes dels orgues que han engrescat a tota l’entitat per a dignificar i promoure l’orgue de la catedral, un peça significativa del patrimoni de la ciutat.

Tota la informació de com avança el projecte l’anireu trobant aquí.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *