ENS DESPEDIM…

Bona tarda a tothom,

Hem de comunicar-vos que avui per fí hem exposat i entregat el nostre projecte , el qual era el motiu pel que es va crear aquest blog.

Volem agrair a tots aquells que ens han ajudat a elaborar aquest treball,sense ells hagués sigut practicament impossible. Hem de dir que estem molt emocionades i orgulloses del treball realitzat.

 

Gràcies per llegir-nos tot aquest temps!

 

Una gran abraçada.

 

Melissa Utima i Noelia Talaban

JA QUEDA RES..

Bona tarda a tothom,

Hem de comunicar-vos que aquest treball està gairebé enllestit. Ara ja estem treballant en la presentació, també estem acabant de donar-li els últims retocs a la memòria escrita per poder-la imprimir en breus.

Tot s’ha de dir, i els nervis comencen a aparèixer, juntament amb molta il·lusió, ja que la setmana vinent podrem exposar tota la nostra recerca.

 

Per últim volem aprofitar l’entrada per agrair a tota aquella gent que a contestat amablement la nostra segona enquesta.

 

 

Una forta abraçada.

SEGONA ENQUESTA!

Per acabar de reforçar l’opinió de la societat sobre aquest tema, hem trobat necessari elaborar una altra enquesta amb diferents preguntes. Ja que estem al tram final, us agrairíem molt la vostra participació.

A partir d’aquesta enquesta podrem perfilar els últims punts que ens queda per acabar. (FEU CLICK A LA FOTO)

Entrevista amb Joan Gosalvez i els Mossos d’Esquadra

Hola,

Avui us informem que em pogut entrevistar a Joan Gosalvez, un professor d’Educació Física que treballa actualment al CP L’Alzina,  un centre penitenciari de menors. Ens a explicat les seves vivències, també com és el tracte entre el personal i els joves presos del centre i la veritat és que ens ha deixat la pell de gallina!

També em entrevistat a un Mosso d’Esquadra del qual no us podem dir el nom, ja que ens em compromès a guardar el seu anonimat. El que si us podem avançar és que ens em adonat de com el punt de vista policial sobre aquest tema és molt diferent al de les diferents personalitats que em entrevistat abans. Una manera més rígida com és lògic, caracteritza al sector policial davant dels menors amb comportaments conflictius.

 

Això pinta molt bé, tenim moltes ganes de donar-li uns últims matisos i exposar tota la nostra investigació!

 

Fins aviat!

 

Entrevista amb Marta Ristol

Molt bona tarda,

Avui em pogut entrevistar a Marta Ristol, psicopedagoga i psicòloga infantil . Ens a aportat unes respostes des de el punt de vista psicològic amb un toc de sensibilitat i empatia molt interesant.  Ens a fet rumiar molt sobre diversos conceptes com el nostre propi títol del treball ‘’el comportament conflictiu’’.  I a poques setmanes per entregar el TDR seguim treballant amb moltes ganes i curiositat per exprimir al màxim aquest tema.

Des de el nostre blog també volíem agrair-li la participació a Marta, les seves respostes ens han inspirat molt per continuar investigant.

 

Gaudiu de la setmana!

 

 

CONFLICTE SOCIAL

Bona tarda lectors i lectores!

Com ja sabeu, el nostre treball tracta sobre els joves conflictius. La conflictivitat es troba en mooooooolts llocs: a casa, al carrer, a les escoles…

Bé, ens agradaria explicar-vos que encara que ens considerem persones civilitzades i amb seny, la conflictivitat pot invair el nostre cos i actuar per nosaltres. Això ho fa d’una manera més fàcil del que ens pensem.

Un bon exemple, és la CONFLICTIVITAT SOCIAL (vagues, manifestacions…). Hem  trobat un vídeo en el que s’explica perfectament com es crea aquesta conflictivitat sense que ens poguem adonar.

Doneu-li un cop d’ull!

EAP

Bona tarda,

Fa una estona em tingut el privilegi de poder entrevistar en Carles; director de  l’Equip d’Assessorament i orientació Psicopedagògica (EAP). Ens a pogut explicar experiències i com és el seu dia a dia com a responsable d’aquest equip. La seva explicació ens a ajudat a entendre molt la personalitat i l’entorn que rodeja a aquells nois que atenen. També em pogut entendre el funcionament de l’EAP més a fons i com arriben els cassos que ells porten.

Aquest és un equip el qual  dona suport al professorat i als centres educatius en la resposta a la diversitat de l’alumnat i en relació als alumnes que presenten necessitats educatives especials, així com a les seves famílies. Normalment hi ha assignat un professional per cada aproximadament 4 o 5 centres.
Per saber-ne més sobre ells vos deixem aquí una web on explica més extensament tot el que és aquest Equip d’Assessorament i orientació Psicopedagògica:

http://www.xtec.cat/web/serveis/serveis/sez/eap

 

Gaudiu del que queda de tarda,

 

Fins aviat!

ACIM

Hola a tothom,

 

Avui em pogut entrevistar a Mª Eulalia; la directora de l’ Associació Catalana per la Infància Maltractada (ACIM). Aquesta associació té com a objectius:

  • Combatre activament els maltractaments infantils, promovent actuacions adreçades a evitar-los i pal·liar-los.
  • Vetllar per les necessitats dels infants.
  • Defensar i difondre els drets dels infants.

La directora des de la veu de l’experiència ens a aportat unes noves idees per enfocar el treball, a més de donar-nos diferents e interesants punts de vista.
Aquí deixem la web d’ACIM per a que podeu saber més sobre el treball que duen a terme:

http://www.acim.cat/

Bona nit!

”ELS NENS VEUEN,ELS NENS FAN”

Bon dia!

Investigant em arribat a la conclusió que la conflictivitat desenvolupada en els menors d’edat està lligada amb la bona educació que es proporcioni al menor. Per als nens des de petits el seus models són el seus progenitors, i tal i com es titula aquest vídeo que us deixem aquí, els nens veuen, els nens fan. Tot allò que un nen veu fer als seus pares ho tradueix com allò correcte ,per això es imprescindible que els pares siguin un exemple per als seus fills. Si el nen veu un mal comportament ho associarà amb que aquesta conducta es la comuna i la que s’ha de dur a terme, això portarà al nen per un camí que no es el correcte al llarg de la seva vida.

Com ja em dit ,aquí us deixem un vídeo que parla justament d’això, de com els pares són els miralls en els que es miraran els seus fills.

PD: Aprofitem l’entrada per agrair a totes aquelles persones que han participat en l’enquesta , a prop de les 500 persones! Moltíssimes gràcies, la vostra col·laboració ens a sigut de gran ajuda.

Ara ens toca seguir treballant…

 

Bon cap de setmana!

 

 

THE GIRL EFFECT

Hola nois!

Investigant i investigant hem trobat aquest vídeo de lo més interessant! Potser no entengueu molt, ja que està en anglès, però és fàcil de captar la idea. Bé, aquest vídeo tracta de com evoluciona la vida de qualsevol noia a partir de la pubertat. Segons com s’eduqui a la noia i segons quin és el grau d’atenció que obté, aquesta pot formar un bon futur.

Però si penseu bé, aquest vídeo també pot ser acceptable per als nois. L’edat de l’adolescència requereix atenció i dedicació, si no… és el propi adolescent qui s’encarrega de cridar l’atenció. Esperem que us agradi.

Tingueu un molt bon dia!