ESTAT DE DRET?

images (1)Ines Arrimadas guapa Dupalu

Ja no en volia parlar més d’aquest tema, però em sembla que no serà possible i el més greu de tot, és que no ho manifesten només els cràpules del PP, sinó que els secunden tota la patuleia unionista i fins i tot una colla que s’autoanomenen periodistes i que no són més que uns incompetents i manipuladors, que no es mereixen formar part d’aquesta professió.

Em refereixo evidentment, a tota aquesta parafernàlia que s’han muntat, per pontificar sobre l’obediència com a paradigma de la democràcia i l’estat de dret, mentre es fan lleis a mida mitjançant el decret llei, sense cap mena de debat i tot per combatre i mirar d’eliminar adversaris i moviments polítics, contraris als seus interessos.

Quan unes lleis són injustes i més encara si són il·legítimes, el deure del poble és combatre-les i si cal, desobeir-les i el dels seus representants, és canviar-les i millorar-les, perquè els jutges facin la feina que els pertoca, que no és altra que administrar justícia i interpretar les lleis.

Com que és molt i molt evident que encara no ho han entès, els hi repetiré, el paradigma de la democràcia és donar la veu al poble, és passar de ser súbdits a ciutadans lliures i el que és més que evident, és que no es pot afrontar un conflicte polític mitjançant els jutjats.

El legislador d’un estat de dret, sí aquella expressió que es posen tan sovint a la boca, el que ha de fer és canviar les lleis injustes i les il·legítimes, també les que han quedat desfasades, no coaccionar la justícia i els seus representants i el que és d’una claredat meridiana, és que els conflictes polítics se solucionen amb mesures polítiques.

Però és clar, pensar que els hereus del franquisme i els que van ajudar i de quina manera, a què tot canviés perquè tot seguís igual, tinguin principis democràtics, és ser molt agosarat.

Tot i que el publico avui, aquest article el vaig escriure just abans d’anar cap a quiròfan i no em van deixar temps per publicar-lo.

 

Manel Mayor                                                          07 d’octubre de 2015

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *