AQUESTS NOUS PROGRESSISTES…

Aquests que van de “progres”, sempre m’han deixat un regust que no m’agrada gens, que certament em costa definir… quan em refereixo a aquests personatges, no vull pas esmentar a la gent d’esquerres, que com jo, lluiten per que hi hagi justícia social, els individus d’aquesta espècie, solen ser gent acomodada, que els hi agrada figurar com a molt esquerranosos, i que sempre volen donar a entendre, que ells i només ells, estan en possessió de la veritat.

D’aquests elements, sempre n’hi ha, i disposats a polemitzar de tot i amb tothom, tenen gran habilitat en manipular, tergiversar, generalitzar i simplificar. Ara tornen a proliferar en gran manera, i sembla que beuen de les mateixes fons, que bevien els seus antecessors del anys trenta i ens volen fer passar bou per bèstia grossa.

Aquests elements, com deia, assimilen catalanisme, nacionalisme o independentisme amb burgesia i esquerranisme, obrerisme i sindicalisme, amb internacionalisme i ciutadà del món, s’obliden casualment, sempre i en tota circumstància, que és clar, son també ferms defensors, de la sagrada “unidad de la patria española”, això als anys trenta, quan els obrers eren considerats uns descamisats, i sovint eren gent sense estudis, era molt més senzill manipular-los, però ara afortunadament, les circumstàncies han canviat força.

Voler fer creure que pel sol fet de ser català d’origen, un ja és ric i que per haver vingut d’altres contrades s’és pobre… la sola simplificació, ja denota una enorme estupidesa, o una pocavergonya monumental. Dit això, qualsevol pot comprovar, que una altra afirmació, d’aquelles que podríem anomenar contundent, també és completament falsa i no té cap argument, m’estic referint a la suposada fractura social, que crea el procés d’independència,  segons aquests elements i altres que sembla en principi que hagin d’estar molt allunyats ideològicament, i resulta que no ho estan tant.

Ara tenen els pebrots de dir, que nosaltres manipulem la història, no sé, deu ser que tenen com a historiador de referència al senyor Marhuenda, també tenen la barra de dir, que ens fem les víctimes, quan diem que Espanya ens va oprimir i ens oprimeix.

A tall d’exemple, tiraré de dades completament fiables, que no em puguin induir a error, és a dir parlaré bàsicament de la meva experiència personal. No soc fill de casa rica, soc fill de casa treballadora, per tant no se’m pot tatxar de burgés, he hagut de treballar tota la meva vida, per tant, quan parlo de classe obrera, sé molt bé de què parlo, malgrat això, tinc els meus estudis, però no vaig anar a la universitat, bàsicament per manca de diners.

L’anterior règim, em va negar i prohibir, la meva llengua, la meva història i la meva cultura, em va robar per tant part de la meva vida, i el seu objectiu era fer-me desaparèixer a mi i al meu poble com a tals, això s’anomena genocidi cultural. L’actual règim polític, continua en la seva dèria, d’atacar tot allò que em distingeix com a català i com a ciutadà lliure i no en té prou amb això, que em nega la meva sobirania i m’impedeix o té la voluntat d’impedir , que expressi la meva opinió a les urnes, que exerceixi de ciutadà lliure, que pugui fer us d’allò tant bàsic en democràcia, que és el dret a votar. Tot això no és oprimir?

Aquests intel·lectuals suposadament progressistes, també estan atiant deliberadament l’odi, amb els seus discursos manipuladors, alineant-se amb la dreta més cavernícola, malauradament, encara hi ha gent humil de bona fe, que se’ls creu. Algun dia no gaire llunyà, els hi hauran de passar comptes, a veure com justifiquen haver-se alineat amb qui ho fan, i haver intentat fracturar una societat, que malgrat els seus intents, esta molt cohesionada.

 

Manel Mayor                                                               25 de Gener de 2014

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *