VISIÓ POLÍTICA

En el món de la diplomàcia, és tant important el que es diu, com el que es calla, tenen molt de valor les paraules, però els silencis… poden transmetre missatges més profunds, que allò que s’ha verbalitzat… i el seu valor pot ser incalculable.

En el món de la política passa quelcom de semblant, no tot és allò que sembla, i moltes vegades és més important, la visió exterior que la interior. Els actes i les actuacions polítiques, s’han d’escenificar en els marcs adients i en els moments adequats, encara que sovint no puguin ser els que més ens agradarien… d’això se’n diu fer política. Exhibir ideologia i purisme, és molt estètic, però no serveix de gaire, diríem… que és més efectista que efectiu.

Aquest dijous, s’ha fet la sessió extraordinària del Parlament de Catalunya, en que la majoria dels seus diputats han votat a favor, de demanar el traspàs dels poders, per poder fer el referèndum amb la legalitat espanyola, han votat a favor una gran majoria, que s’ha quedat a tres diputats, d’assolir els dos terços de la totalitat dels escons… els tres diputats de les CUP.

Assolir els dos terços, té una gran força simbòlica i hagués estat un cop d’efecte molt important de cara a l’exterior, de cara a Europa en particular i al món en general. No ha pogut ser, i hem perdut una bona oportunitat, per l’egoisme d’uns quants, que han preferit escenificar el seu purisme, en comptes de fer un petit sacrifici pel nostre País.

Malgrat lo succeït en aquesta votació, assolirem igualment la independència, però hem de ser conscients que aquest camí que hem començat, l’hem de fer tots junts i que malgrat les diferències ideològiques, hem de remar tots en la mateixa direcció, per arribar a port amb plenes garanties d’èxit.

Encara que opinem molts de nosaltres, que portar això a Madrid no servirà de res, perquè ells no estan disposats a dialogar… s’ha de fer, perquè el món no ens pugui dir, que no hem fet tot el possible, per arribar a acords per fer la consulta dins la legalitat espanyola.

En política, molts de cops és més important l’efecte exterior, que la utilitat interior, i més en un procés com el nostre, que des de fora el miraran amb lupa.

 

Manel Mayor                                                17 de Gener de 2014

 

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *