NO ÉS FÀCIL D’ENTENDRE

Jo, no em tinc pas per purista, ni per arcaic, més aviat soc obert i intento adaptar-me al pas del temps, tampoc renego dels meus orígens, que son ben diversos i interessants, en canvi, m’enutgen i em treuen de polleguera, les imposicions de tota mena i no puc suportar, que em vulguin fer passar bou, per bèstia grossa.

Un cop feta aquesta exposició, suposo que no estranyarà a ningú, que la posició o posicions dels alts mandataris del PSC, em deixin bocabadat, desorientat i fins i tot esmaperdut. Bé, procuraré fer-ne una explicació lògica i acurada.

Llegeixo a la premsa de dimecres al matí, que el senyor Juli Fernàndez, primer secretari del PSC a les comarques gironines, diu que cal votar que no, per evitar ser còmplices del que passi…?? Recoi!! I jo que estava convençut, que això de la puta i la Ramoneta, era patrimoni del senyor Duran, doncs no… ara resulta que li han sortit seriosos competidors, que potser fins i tot el poden superar.

A veure si ho ser explicar bé, que no és pas fàcil, deien que estaven a favor de la consulta si aquesta era legal, després, que si era legal i pactada, i ara resulta que es posicionen en contra de demanar l’autorització per demanar-la… algú ho entén això? Paral·lelament, altres destacats dirigents, han fet i fan bandera d’oposició frontal, a qualsevol mena de consulta, referèndum o dieu-l’hi com vulgueu.

També ens volen vendre la moto del federalisme i del ser cosmopolita i internacionalista, però s’obliden intencionadament de dir, el que no volen deixar de ser, nacionalistes espanyols. Tornant al federalisme, jo en tinc la meva pròpia teoria, no crec que els més grans defensors del federalisme al nostre país, fossin en realitat federalistes, sinó que estaven convençuts, que era la única via per aconseguir certa llibertat sense prendre mal, doncs sabien del cert, que tenir accés a la independència, sense conflicte armat, era del tot impossible, i que aquest era inviable per temerari. Estic ben segur, que aquells federalistes llegendaris, serien avui dia, ferms defensors de la nostra independència.

Ja per acabar, només dir que enganyen a aquells que encara es volen deixar enganyar i prou, que ben poca gent se’ls creu, que fins i tot els nouvinguts els han calat i ja no se’ls escolten, ah… i no en dubtin, aquest procés no té aturador, ni marxa enrere i quan l’haguem acabat, no sé quin sopars de duro hauran d’explicar per justificar-se, però saben què? Ja s’ho faran.

 

Manel Mayor                                                       16 de Gener de 2014

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *