JA EM PERDONAREU…

 

165871_4058475232608_635032882_nEm sembla que no exagero gens ni mica, afirmant que aquest el nostre País, és un país que no és normal. Digueu-me a quin altre racó de mon, un habitant autòcton canvia de llengua, a les primeres de canvi (sigui la llengua que sigui), que li faci vergonya o s’amagui de dir que és fill d’aquella nació, o que fins i tot trobi normal, ser considerat ciutadà de segona o de tercera categoria i que es cregui i estigui convençut, que sol no se’n pot sortir. Tot això que acabo de descriure, molt normal no ho és pas.

Ja em perdonareu, però darrerament estic fent molta memòria històrica, i tot anant a la primera meitat del segle passat, veiem com hi ha certs moviments o grups republicans, que tenen consciència nacional, i en canvi els moviments obreristes, es consideren internacionalistes, una mena d’apàtrides, però curiosament només envers Catalunya. Ja en plena república, els partits marxistes es declaren obertament internacionalistes, juntament amb els anarquistes, però recoi només a Catalunya, arreu de l’estat espanyol es declaren espanyols i ben espanyols.

Tot això, no en dubtéssim pas, és fruit de l’anorreament que ha sofert el nostre poble, al que s’ha intentat amagar els seus orígens, la seva història i la seva identitat, però tot i haver portat a terme un veritable genocidi, per parlar només del cultural i lingüístic, no se’n han pas sortit del tot, perquè malgrat totes aquestes dificultats, hem anat renaixent, quan més fotuts hem estat, hem fet un cop de força i valentia i ens hem tornat a aixecar.

Ara ha arribat el moment, que si més no la majoria del nostre poble, se’n adona que ja n’hi ha prou d’estar esclavitzats, que ha arribat el moment de dir prou, que ja és hora d’assolir la nostra llibertat, que ha arribat el moment de ser un País normal.

Manel Mayor                                                   31 d’Agost de 2013

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *