wertGONYÓS

dEducacio-Jose-Ignacio-Wert-ACN_ARAIMA20130517_0143_3Realment hi ha manifestacions i reflexions de certs opinadors – opinants n’hauríem de dir – que resulten si més no curioses, o extravagants. Resulta que comentant les desafortunades declaracions del ministre Wert, l’únic que troben rellevant, és si la nota ha de ser més alta o més baixa, per ser mereixedors de beca.

A veure, deu ser perquè porto el meu pensament d’esquerres fins a les darreres conseqüències? O per que m’ho dicta el sentit comú, que el plantejament ha de ser un altre completament diferent? D’entrada la universitat pública hauria de ser gratuïta per a tothom, si el nostre estat no és prou ric per assumir-ho, llavors entren en funcionament les beques, que atenció! Han de ser per a tot aquell que no pot assumir les taxes, i ara ve el quid de la qüestió, l’accés a la universitat ha de demanar unes aptituds, tant per el beneficiari de beca com per el ric, i faig especial èmfasi amb lo de ric, perquè la vertadera intenció del ministre Wert, és que l’accés a la universitat, es limiti a les classes benestants i a poder ser a la classe alta.

He evitat parlar d’exàmens, perquè no crec que hagi de ser l’única forma d’avaluar coneixements, en tot cas no la més segura, si indiscutiblement la més còmoda. Hi ha molts d’exemples d’estudiants amb notes no gens brillants, sinó més aviat justetes i en canvi han resultat uns professionals excel·lents.

Bé, he estat deixant que reposessin les idees i que el pensament fes pòsit, per no fer unes reflexions massa apassionades i poder ser o intentar-ho, una mica més just i equànime.

 

Manel Mayor                                                       25 de Juny de 2013      

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *