COSES MEVES

422766_4159649041889_2109669598_nPels que com el senyor Pere Navarro, creuen que és una falta de respecte, que el dia de la Diada es reivindiqui la independència de Catalunya, els n’hi faré cinc cèntims del significat d’aquesta data.

L’onze de Setembre del 1714, es va perdre la guerra de successió per a uns, o la guerra de secessió per a altres, per a mi té els dos sentits clarament, però deixant una mica de banda les visions individuals, el que si que és cert i no admet discussió, és que d’aquesta data ençà, vàrem perdre totes les nostres institucions, van ser abolides totes les nostres lleis, van prohibir la nostra llengua, la van perseguir i han anat intentant que fos proscrita i ignorada…

Atès lo exposat a l’anterior paràgraf, el dia onze de Setembre de cada any, és un dia de reivindicació Nacional, és una Diada en la que es reivindica tot allò que ens fou pres, i que se’ns ha anat prenent des d’aquella data fatídica. Per tan considero que el que és una falta de respecte, és intentar fer-ne una data festiva, l’onze de Setembre, no celebrem pas una derrota – que ja seria el súmmum de la idiotesa –  sinó que reivindiquem les nostres llibertats Nacionals.

Per tant és molt normal, que si una gran majoria de la societat, va reclamar la independència la darrera Diada i el govern de les hores, va decidir convocar eleccions i les va guanyar i no només això, sinó que la segona força política, va resultar ser el partit que durant les darreres dècades, ve fent bandera de l’independentisme, resulta lògic que es prengui aquesta decisió.

 

Manel Mayor                                                               24 de Juny de 2013

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *