PRESSUPOSTOS

manifestacióAra que tothom parla de pressupostos, jo també hi vull dir la meva, i d’entrada aquí llenço la meva primera reflexió: alguna d’aquestes patums de l’unionisme i d’altres defensors de la mateixa estratègia, ha fet mai un pressupost arriscant els seus diners? Jo diria per la manera en que s’expressen, que no, que no n’han fet mai cap d’aquestes característiques.

Quan es fa un pressupost, el primer que s’ha de saber i/o calcular, és el cost dels serveis que s’han d’oferir, a partir d’aquí s’ha de saber si el nostre client està d’acord amb els números que li presentem, el primer problema sorgeix, si el client ens demana una rebaixa, llavors el dilema està en si podem assumir aquesta rebaixa, o si ens generarà un dèficit pressupostari i en conseqüència hi perdrem diners, cosa inadmissible en un negoci.

El que aquests il·luminats de l’economia pretenen, és que es facin uns pressupostos, per oferir uns serveis que no acabem de saber quins podran ser exactament, o dit d’una altra manera, no sabem en quina mesura els haurem de retallar, perquè no sabem quins ingressos tindrem i tampoc el dèficit que podrem assumir, curiosa manera de construir uns pressupostos.

Evidentment per saber tot això, no s’ha de ser un expert en economia, s’han de tenir dos dits de front i una certa dosi de sentit comú. Tal com ho entenc jo, el primer que s’ha de saber, és quins serveis s’han d’oferir manera ineludible i quina despesa signifiquen, a partir d’aquí quins ingressos tenim per assumir-ho, quan ens en queda per oferir altres serveis i quin dèficit podem assumir.

I ja per acabar, perquè això no és un tractat d’economia, ni pretén ser-ho, faré unes quantes reflexions, resulta que els serveis que hem d’oferir, son basics i ineludibles, no tindrem prous ingressos per cobrir-los, per tant haurem de retallar per força i a sobre ens haurem d’endeutar i pagar interessos per uns diners que son nostres, que l’estat espanyol tot i ser llei i estar pressupostats no ens paga.

Com a reflexió final, suposo que el que pretenen, és que tanquem TV3 i Catalunya Radio, que desfem la policia catalana (Mossos d’Esquadra), que fem desaparèixer els Bombers de la Generalitat i que ja posats a fer, fem desaparèixer el català de les nostres escoles, tal i com voldrien els seus estimats companys i amics: els ministres Soria i Wert. En resum el que volen és que desapareguem com a catalans, doncs mirin ni jo, ni tots els que volem la independència del nostre País, els volem donar aquest gust, sinó precisament el contrari: Volem ser catalans de ple dret i deixar d’estar subjugats a l’Estat Espanyol, esdevenint una República Catalana lliure i independent.

 

Manel Mayor                                                            07 de Juny de 2013

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *