VAGA GENERAL

Segurament deu ser cosa de l’edat, però certament, algunes opinions manifestades, en relació a la vaga d’aquest vint i nou de Març, m’han deixat astorat.
Aquesta vaga no servirà per res, igualment faran el que vulguin, d’altres més punyents, com ara aquestes: a mi no m’afecta, soc empresari(amb un o dos treballadors), es que em descompten més del que guanyo en un dia,diuen altres, es que perdré la feina,diuen uns altres..

Tot i que considero un greu error dels sindicats, no d’ara sinó dels temps de la transició, aquets serveis mínims pactats en una vaga general, son si més no ridículs, doncs la pressió es redueix a la mínima expressió. Bé feta aquesta observació, cal analitzar,que aquesta vaga no ha estat una vaga laboral, sinó que va més enllà, ha estat una protesta contra la reforma laboral, contra les retallades, i una reclamació d’un model de relacions laborals específic ,que ens pertanyen com a catalans.

Fetes aquestes consideracions, un se’n dóna compte que molta gent, o bé no en té ni idea de que va tot això, o no vol lluitar, i ja l’hi està bé. M’agradaria més creure que es ignorància que no passotisme.
Està molt clar, que aquesta reforma està pensada, per afavorir les grans empreses, d’aquelles que ben poques n’hi ha aquí a Catalunya.
La jubilació als 67 anys, no afecta per igual al obrer, que al petit empresari? Jo diria que si. El petit i mitjà empresari, en comptes de beneficiari d’aquesta reforma, n’és víctima.
Una darrera observació, encara hi ha qui es pregunta: com es que ERC ha donat suport a la vaga? Doncs molt senzill, mentre no tinguem l’estat propi que volem, tot el que succeeix en aquest que ens oprimeix, ens afecta, i per tant hem de defensar la justícia social i el benestar dels nostres conciutadans,tot anant construint estat.

Manel Mayor                                                                  30 de Març de 2012

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *