RECORDS

A mi m’agrada llegir sovint, i també rellegir,i avui rellegint un escrit, del ja desaparegut, i no per això menys admirat Josep Vicente, he recordat lo fresc que em resta la memòria, l’arribada de les despulles del President Irla, a la nostra ciutat.
Recordo amb satisfacció,que se li van retre honors de cap d’estat, al pati del nostre Ajuntament, però sobre tot recordo,que em va causar una enorme satisfacció,el discurs d’en Josep Vicente, aleshores Alcalde de la ciutat,em va impressionar de debò, i em va fer si es possible, admirar-lo encara més.
D’aquest dia, només em sap greu,no haver tingut a l’abast,els mitjans tecnològics,d’avui en dia,doncs segurament hauria gravat aquelles paraules,dites amb enorme respecte i senzillesa, tal com era ell.
Hi ha coses que encara que es facin en secret, arriben a molta gent. Era de domini públic, que feia classes d’anglès, i traduccions a l’estiu, jo mateix de petit, el veia cada dia anant a l’hotel de davant de casa a fer aquestes traduccions,però el que no sabia molta gent,es que feia classes de català,però de franc,les classes d’anglès, si les cobrava, però les de català no.
Quan va fer d’alcalde, ho va fer amb la mateixa senzillesa que ho feia tot, però amb una fermesa admirable.
Aquestes son unes pinzellades, molt simples i molt per sobre, de com era aquest gran home, una persona, que tal com li vaig dir al seu fill Joan, ha deixat empremta.

Manel Mayor                                                                 31 de Març de 2012

 

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *