LA PROLIFERACIÓ DE L’EXTREMA DRETA

                                                                                                                                                                                     

Seria d’esperar,que el salvatge atemptat de Noruega,fes reflexionar envers l’augment de seguidors de l’extrema dreta,ja que fins ara el mon se’ls ha mirat amb condescendència,amb indiferència i el que es pitjor,en alguns casos amb admiració. Aquesta mena de gent,tal com ens demostra la història,son capaços de les més grans barbaritats,que ens puguem imaginar,i sembla que ens entestem a ignorar-ho. Durant els darrers anys,la proliferació d’aquests grups,ha estat notable,fins i tot a casa nostra en tenim un de força recent:plataforma x Catalunya,amb elements certament perillosos,hi sembla que no passi res,això junt amb la resta de grupuscles,tipus falange i companyia,però el més preocupant de tot,es que hi ha elements d’aquesta mena,infiltrats a tota mena de partits,i per tant més incontrolats.

Fent un repàs a la història del darrer segle,veiem que durant les crisis econòmiques,tenen tendència a sortir aquesta mena de gent,amb un populisme descarat,donant la culpa de tots els mals, a aquells que ells consideren diferents. Durant el segle passat,als jueus,als gitanos,a tots els que ells consideraven inferiors,actualment els culpables son els àrabs principalment,però també els sud americans,els gitanos romanesos,i els immigrants en general .

Crec que ja es hora,de que tots plegats prenguem consciència,de la gravetat de la situació,centrant-nos en el nostre país en particular,es cert que la immigració massiva es un problema,però el culpable de la situació,no es l’immigrant,el culpable o culpables,son els qui han fet venir mà d’obra barata,sense cotitzar,sense constar enlloc,aprofitant-se de la misèria dels altres,i ara que ja n’han tret tot el profit,els voldrien fer desaparèixer,sense oblidar els que sense cap vergonya ens han fet venir cap aquí,des de l’altre extrem de l’estat. Faig aquesta reflexió,perquè de la desqualificació i la criminalització dels col·lectius,es passa a la violència,i quan això succeeix,les conseqüències son demolidores,i també la faig,per desmuntar la demagògia que es fa servir en aquests afers,i no donar peu a escoltar les barbaritats,que diuen tot aquesta mena de gent.

 

Manel Mayor                                                24 de Juliol de 2011

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *