REFLEXIONS D’UN REPUBLICÀ EMPRENYAT

Després de molt de temps de no escriure res,vull fer unes reflexions sobre uns temes que m’amoïnen força:

Punt1- D’un temps ençà,s’està presentant l’ independentisme, com una ideologia política,la qual cosa considero que es un error. L’ independentisme es una meta,que es pot assolir des d’ideologies diverses,i sobretot hem de tenir amb compte,que només serem independents,quan ho vulgui tota la franja política,desde la dreta a l’esquerra.

Punt2 – Darrerament,s’està dient molt:tot l’ independentisme ha d’anar junt,bé,políticament es una incongruència,hi ha moviments cívics,com la associació Guíxols decideix,o l’Assemblea Nacional de Catalunya,que pretén englobar les associacions locals,dins les quals hi ha totes les tendències.

Punt3 – Una altra cosa que està molt en boga:la política no serveix per a res,els polítics son uns lladres i uns corruptes. Aquesta cançoneta,es la que vaig sentir durant tota la meva infantesa,passant per la meva adolescència i els primers anys d’adult,lògicament orquestrada per el feixisme espanyol.

Punt4 – Això que ara exposaré,em té també molt amoïnat,el partit polític del qual soc militant: l’Esquerra Republicana de Catalunya. Des del no a l’Estatut que va quedar,desprès de la traïció de CIU,que va propiciar el no d’Esquerra a l’Estatut i la conseqüent expulsió del Govern,hem anat sense rumb definit,i rebent bufetades a tort i a dret.

 

Reflexions:

Punt1- Aquest error de conceptes,ens ha portat al desgavell actual. S’han creat uns partits polítics que no creuen en la política,fantàstic no?aquestes organitzacions tenen com a base,únicament l’ independentisme,i jo em pregunto,i després que?saben quin país volen?continuaran sent independentistes?

Jo tinc molt clar,que tot partit polític, ha de tenir una ideologia definida. Jo mateix,com a persona individual,també la tinc:soc d’esquerres,socialdemòcrata per ser més exacte,republicà i vull l’ independència de Catalunya. Però això no vol dir,que per voler la independència,s’hagi de tenir la meva d’ideologia,hi arribarem des de tot el ventall ideològic del país.

Punt2 – També considero erroni,que l’anar junts tots els independentistes,sigui fer una gran coalició electoral. Quan totes les tendències polítiques,creguin en la independència,serà el moment de fer un front comú,cadascú des de la seva identitat,i per acabar amb aquest punt,qui es cregui que un partit polític sol,o una sola tendència ens hi portarà,està molt equivocat,o hi anem tots,o si més no la majoria,o no l’assolirem.

Punt3 – La cançoneta dels pebrots,perdó per la grolleria,continua essent utilitzada per la dreta autòctona i per la del país veí,amb el resultat d’abstenció per part dels votants d’esquerres,els de dretes sempre voten.

Però jo continuo essent tossut,i considero que la política es la única eina,que ens permet canviar la societat,sense anar a bufetades,i fent servir una frase molten boga darrerament:la política,si no la fas,te la fan,pretenc demostrar que cal fer política,les revolucions,que no tenen perquè ser violentes,també son política. En quan als polítics,evidentment ni ha de bons,de dolents,de justets,de molt dolents,de pocavergonyes,de corruptes i de lladres. Però evidentment si ets d’esquerres,només et permeten ser:bo,dolent o justet;encanvi si ets de dretes,tot t’és permès,i amb això no vull dir que ho siguin tots.

Punt4 – Es evident i demostrat,que desprès d’haver-nos fet fora del govern,i haver votat no a l’Estatut mutilat,va ser un error polític reeditar el tripartit,i una gran part del nostre electorat,no ens ho ha perdonat. Després venen les escissions d’en Carretero i l’Uriel,que s’emporta per un cantó,la part mes liberal del partit,i per l’altre els visionaris. Es de tots sabut,que les divisions sempre fan mal,i en aquests dos episodis,ha fet més mal la forma que el fet.

Després d’això,no hem sabut si érem un partit d’esquerres,si simplement érem independentistes,si érem uns delinqüents per haver donat suport als socialistes………  i el meu raonament es molt clar:som un partit d’esquerres,republicà i descaradament independentista,i es que no podem ser una altre cosa,el nom del nostre partit ho diu molt clar:Esquerra Republicana de Catalunya. 

 

 

   Manel Mayor                      Sant Feliu de Guíxols 25 de Maig de 2011

     

   

           

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *