L’HABILITAT POLÍTICA DELS CATALANS

 

Fem una mica d’història,amb referència a la Corona d’Aragó. Tot comença amb el matrimoni del compte Ramon Berenguer IV  de Barcelona,amb Peronella d’Aragó,amb lo qual passa a ser Rei de Catalunya i Aragó(els aragonesos tenen el regne i els catalans el Rei),per tant tota la força de Catalunya,rau en la dinastia reial,fins aquí l’habilitat política es bona. Això dura fins a la mort de Martí l’Humà,que no queda gens clar, si va morir sobtadament o fou assassinat(enverinat?),doncs fou molt estrany que morís sobtadament,el dia abans de legitimar el seu net il·legítim, Frederic de Luna(fill il·legítim de Martí el jove),que segons sembla,el Rei el volia nomenar hereu del tron. I ara ve el començament de la nostre desgràcia,la poca habilitat política demostrada,doncs pel que es veu,només prevalen les ambicions personals,però i això es el mes greu,amb una nul·la visió d’estat,fan escarafalls al ventall de presumptes hereus catalans i porten un rei castellà(Ferran I d’Antequera),destruint la dinastia catalana,que es lo que donava tota la força a la nostra nació,no en tenen prou amb això,que casen en Ferran II amb Isabel de Castella,i en comptes de portar a la castellana cap aquí,deixen anar el rei cap allà,que o be es un inútil, o s’estima mes allò que de fet es d’allà on ve. Resultats d’aquesta gran visió i habilitat política,ens marginen de tots els negocis i viatges  a ultramar, i passem a ser un estat de tercera divisió(els Països Catalans i Aragó), llavors amb la guerra de secessió, l’estocada final,pèrdua de la guerra i submissió a Castella(que no a Espanya,que no existeix).Els hereus d’aquesta noblesa(els obrers i menestrals i els homes de ciència,no tenien accés a la política),primer Prat de la Riba,després Cambó i la Lliga(que per cert es va alineà amb els feixistes,durant la guerra),fins a la dreta catalana actual,CDC i UD,tenen la mateixa habilitat i visió política,que els seus avantpassats,continuen fent la punyeta als seus compatriotes,només per ambició personal,i anant en contra de la nostra nació. Tota aquesta reflexió be a tomb,per la curiosa interpretació que ha fet la cúpula de CIU,de la manifestació del 10 de Juliol,Jo crec que son tant miops,com els que van signar el Compromís de Casp.                                                                                                                                                                                                             

    

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *