Galileo Galilei Institut

Blog del centre

“Dona havia de ser”


El 2015 l’Assemblea General de les Nacions Unides va proclamar l’11 de febrer com el Dia Internacional de la Dona i la Nena a la Ciència. L’objectiu és arribar a aconseguir l’accés i la participació plena i equitativa en la ciència per a les dones i les nenes, així com aconseguir la igualtat de gènere i l’apoderament de les dones i les nenes.

Amb motiu de la celebració d’aquest dia, compartim aquest vídeo que recull l’entrevista feta a Sara Gómez, enginyera i directora del projecte “Dona i Enginyeria”. En un món tradicionalment d’homes ella ha arribat a dalt de tot.

Doctora per la Politècnica i professora, Sara Gómez lluita contra la discriminació femenina a l’enginyeria. Només el 25% de l’alumnat són dones i per a Gómez les raons són variades: “És un problema estructural. Les raons són socials, culturals, estereotips …”.

Un dels problemes és la forma d’educar els nens i les joguines que tenen des de petits. A més, Sara Gómez denuncia que no hi ha referents femenins en aquesta matèria. Aquesta és la seva lluita per aconseguir la paritat en l’enginyeria.

Font: Entrevista de Sandra Sabatés a El Intermedio / La Sexta / 09-01-2019

L’11 de febrer se celebra el Dia Internacional de la Nena i la Dona a la Ciència

Posted in: Curs 2018-19, Dona, Galileo Galilei

Leave a Comment (0) ↓

Leave a Comment