Galileo Galilei Institut

Blog del centre

Viure millor és cosa de tots

Sovint expliquem als alumnes que construir una societat millor depèn, bàsicament, de tres factors. El primer és saber quins problemes reals hi ha, el segon consistiria a tenir la voluntat de trobar-hi una solució, i el tercer en tenir la capacitat o possibilitat de dur a la pràctica la solució trobada.

En aquesta entrada compartim amb vosaltres un dels problemes que, en cas de superar-se, comportaria una millora notable en el dia a dia de moltes persones. Concretament el problema arrenca el 2014, des que es va remodelar el passeig de Gràcia de Barcelona i que actualment és un clar exemple que els carrers no son per a tothom. Us deixem el vídeo i, més avall, l’explicació.

15/11/2014

L’ACIC (Associació Catalana per a la Integració del Cec) denuncia públicament mitjançant un vídeo, el seriós perill que comporta la remodelació del nou passeig de Gràcia de Barcelona tal com està a 15 de novembre de 2014.

Les noves voreres incorporen un carril de servei on poden passar taxis, vehicles de càrrega i descàrrega o dels veïns i bicicletes. Aquest carril està al mateix nivell que la vorera (sense rampes que marquin un desnivell), convertint gran part del passeig en una plataforma única on circulen vehicles i vianants.

Les persones cegues o amb baixa visió es poden trobar en situacions perilloses sense saber-ho, ja que no s’han incorporat marques tàctils al llarg de tot el carril de vehicles i per tant no es detecta ni amb els peus ni amb el bastó el canvi de zona entre la de vianants i la de vehicles.

La pràctica de la plataforma única sense canvis de senyalització tàctil i visual amb contrast de colors correcta, s’està duent a terme a ciutats i pobles d’arreu sense tenir en compte el greu risc que comporta per a aquest col·lectiu.

I així des del 2014. Des d’aleshores cada mes de març es fa una manifestació denunciant aquesta situació injusta. Aquest mes, aquest dissabte concretament, n’està convocada una de nova.

Posted in: Premsa, Societat

Leave a Comment (0) ↓

Leave a Comment