Galileo Galilei Institut

Blog del centre

Reflexionant sobre temes de bioètica al Cosmocaixa


Avui l’alumnat de 1r de batxillerat de Ciències per al Món Contemporani ha tingut ocasió d’interactuar, experimentar i reflexionar sobre diversos àmbits de la ciència en la seva visita al Cosmocaixa.

Dins de les activitats programades amb motiu de la Setmana de la Ciència, han assistit a la conferència “Qüestions de bioètica i responsabilitat en recerca” impartida per la Dra. Maria Casado, que els ha fet qüestionar si tot és investigable o bé si és necessari establir uns límits ètics i normatius davant la recerca. Durant la xerrada s’ha reflexionat i parlat sobre temes com la clonació, l’enginyeria genètica, l’ús d’animals en investigació, l’eutanàsia, els fons econòmics, etc. i s’ha comentat fins a quin punt cal permetre que la ciència investigui o bé cal prohibir la investigació en aquests camps.

Després de la conferència els alumnes han disposat d’una estona de visita lliure al museu per poder gaudir de tota la ciència que en ell hi ha exposada. Els alumnes han pogut visitar la nova exposició de la Trix, el Tyrannosaurus rex trobat a Montana que és un dels esquelets fossilitzats de dinosaure més complet, gros i ben conservat que s’hagi descobert mai.

A més a més, han pogut veure altres exposicions com el bosc inundat, Top Ciència i la sala de la matèria, entre d’altres. Tot plegat ha sigut una sortida molt enriquidora!

Posted in: Batxillerat, CMC, Curs 2017-18, Sortides

Leave a Comment (0) ↓

Leave a Comment