Galileo Galilei Institut

Blog del centre

Ja sabem una mica més del cervell

En el marc de la celebració de la Setmana Mundial del Cervell (13 al 17 de març de 2017) s’han organitzat una sèrie de conferències als centres docents de Barcelona que han permès el contacte entre els alumnes i els investigadors.


El nostre centre ja va poder gaudir de dues conferències el curs passat i, enguany, hem tornat a tenir-ne dues més. 
Les conferències d’aquest any van tenir lloc el dimecres i el divendres, i responien als temes següents:

1. Com pren les decisions el cervell?

2. L’origen evolutiu del cervell humà: la història d’uns primats amb cervell d’infant.

David Bueno, professor de genètica de la Universitat de Barcelona, ens ha parlat d’una manera molt clara i suggerent sobre el nostre cervell. Després de repassar breument la seva trajectòria acadèmica i professional –que actualment es centra en la investigació més que en la docència-, David Bueno ens ha explicat com treballa en el seu laboratori, tot el que compartim amb altres especies gràcies al genoma i què ens diferencia als humans de la resta d’animals. El petit tant per cent del nostre genoma que ens separa d’altres espècies determina que el nostre cervell –i això només ens passa als humans- va canviant durant tota la vida i no només en el període de la infantesa i joventut. El nostre cervell sempre està actiu, en canvi, tinguem l’edat que tinguem. Per aquesta raó els humans sempre estem a punt d’aprendre coses noves, d’interessar-nos per saber, per entendre i riure amb nous acudits, per emocionar-nos davant d’una obra d’art. Perquè els humans adults seguim tenint gràcies a la nostra determinació biològica- un cervell d’infant, obert a la curiositat i a la novetat.

La xerrada de David Bueno ens empeny a saber més coses sobre aquest meravellós cervell nostre.

Més fotos aquí

Posted in: Curs 2016-17, Galileo Galilei

Leave a Comment (0) ↓

Leave a Comment