Galileo Galilei Institut

Blog del centre

Colau injectarà 40 milions a Nou Barris contra la desigualtat

Font: 20 Minutos

Revertir la situació a Nou Barris, la zona de Barcelona amb menor renda familiar per càpita, d’uns 10.380 euros anuals. Aquest és l’objectiu, segons ha indicat la regidora del districte, Janet Sanz, del pla d’acció contra la desigualtat que el govern municipal de Ada Colau preveu posar en marxa allà aquest mandat.

foto protesta nou barris

Compta amb un pressupost inicial de 40,8 milions d’euros per al període 2016-2019 i contempla 50 actuacions relacionades amb l’atenció social, l’habitatge, l’ocupació i l’educació.

Sanz ha recordat que dels 10 barris de Barcelona amb menor renda per càpita, set estan a Nou Barris, i que el 26% dels menors de 16 anys que viuen en aquesta zona tenen mancances materials greus mentre que en el global de la ciutat el percentatge és del 14%, i ha justificat per aquestes circumstàncies, entre altres, la necessitat del pla, que es debatrà i votarà aquest dijous en un ple extraordinari del districte.

Entre les mesures previstes hi ha incrementar el pressupost dels serveis socials per a 2016 a 3,9 milions d’euros i augmentar la dotació per a beques de menjador escolar, que en el curs 2015-2016 ha estat de 3.356.000 euros.

El pla preveu, així mateix, la implantació aquest any, amb caràcter provisional i com a mesura d’emergència, d’un ajut contra la pobresa femenina, dirigida a famílies monoparentals amb rendes baixes ia dones de més de 65 anys o amb discapacitat perceptores de prestacions no contributives . Es tracta d’un ajut que la CUP va obligar a implementar a canvi d’abstenir en la votació de la modificació pressupostària.

Per combatre l’emergència habitacional, estan previstaspromociones d’habitatge de lloguer amb 433 pisos, que costaran 23.036.105 euros. També s’invertiran 160.000 euros en un programa d’acompanyament a famílies en risc de perdre la seva llar.

A més, es crearan dues noves escoles bressol al districte durant aquest mandat, amb una inversió total de 3.600.000 euros. Una d’elles serà la de Can Peguera / Guineueta, a la Masia de Can Carreras, amb una oferta de 87 places, i l’altra, la de Trinitat Nova / Sant Jordi, amb espai per a 87 nens.

També es destinaran 329.000 euros a un pla per potenciar l’ocupació a Nou Barris, s’impulsarà un altre específic per a fomentar l’ocupació juvenil i es crearà una oficina local d’ocupació.

En l’àmbit sanitari, s’estendrà el programa Salut als Barris a vuit barris del districte, el que tindrà un cost d’uns 60.000 euros.

Els veïns en faran el seguiment

El pla municipal pretén donar resposta a les peticions d’un centenar d’entitats veïnals agrupades en la campanya Nou Barris cabrejada DIU prou!.

Representants d’aquesta agrupació, juntament amb el districte i les àrees de Drets Socials i de Treball, Economia i Planificació Estratègica del consistori, integraran la comissió de seguiment del projecte, que es reunirà semestralment i s’encarregarà de controlar la implementació de les accions previstes.

Font: Colau inyectará 40 millones en Nou Barris contra la desigualdad

Posted in: Nou Barris, Premsa

Leave a Comment (0) ↓

Leave a Comment