Galileo Galilei Institut

Blog del centre

“L’art de ser normal”


Text: Andrea Martínez

DSCF353232

El dimarts passat, 1 de març, ens van visitar a l’institut l’Elisabeth Roure (Cap de premsa de l’edició 62), l’Inés Pons (Editora edició 62, Grup Planeta), la Carolina Falgueres (Representant edició 62) i la Carina Farreras (Periodista de “La Vanguardia”) per entrevistar els nostres companys: La Karina Boychuk, el Jaume Tovar, l’Alejandro Vasquez, la Nicole Vera, la Marina Pérez i el Matías Estigarribia de 1r de Batxillerat i la Claudia Lanrine de 3r d’ESO.

L’objectiu de la trobada era comentar el llibre “L’art de ser normal” escrit per Lisa Willamson. Lisa és una actriu i escriptora anglesa que va treballar al servei de Desenvolupament d’Identitat de Gènere. Amb aquest llibre ha volgut construir una història de joves i per a joves on es plantegés la transexualitat de forma directa i natural. “L’art de ser normal” és un atreviment necessari que proposa una discussió intensa i reflexiva sobre l’assatjament escolar que pateixen el joves per raó d’identitat de gènere o tendència sexual. Amb naturalitat, sense tabús, descobrim la vida de dos adolescents i la seva lluita per acceptar i veure acceptada la seva identitat.

Aquesta novel.la proposa un debat necessari on els dos temes principals són: la normalitat i la transexualitat entre els joves.

La nostra societat té un concepte de normalitat molt exclusiu. S’ha passat dècades criticant i condemnant allò que és diferent simplement per destacar dins d’això al que anomenem normalitat. És trist, la veritat. El més normal, sería respectar-nos entre tots sent com siguem sense cap prejudici ni condició. No creieu que hauríem de canviar el pensament de la nostra societat?

Posted in: Batxillerat, Català, Curs 2015-16, ESO, Llibres

Leave a Comment (0) ↓

Leave a Comment