Galileo Galilei Institut

Blog del centre

“He après molt dels meus alumnes, mai no deixen de sorprendre’m”


carmeribera
La Carme Ribera és una professora i amiga que ja forma part de la vida i de la petita història del nostre centre. Ara però, farà un punt i a part per continuar la seva tasca docent en un altre centre. Aquesta entrevista vol ser un petit comiat més per desitjar-li molta sort i que, com diu ella, “ens tornem a veure, encara que no sigui a l’institut”.

1 – Quants anys fa que dónes classes al Galileo Galilei? I quants anys fa que et dediques a la docència?

Vaig arribar al Galileo el curs 2002-2003, és el centre on he treballat més anys. Ja en fa 29 que em dedico a la docència. Abans havia estat a un centre privat i a l’Ins El Palau.

2 – Hi ha algun centre del que guardis especial record?

Dels 3 centres en guardo molt bon record. És veritat que, amb el temps, els mals moments s’obliden i recordes més les coses bones. Fent balanç em considero afortunada, pesen més les vivències positives.

3 – Què va ser el que et va fer decidir a ser professora?

No ho sé ben bé, però em veia fent de professora. Crec que aquesta és una feina essencialment vocacional.

4 – Trobes diferències entre els alumnes d’ara i els d’abans?

Sí que hi ha diferències. D’una banda, la meva perspectiva no és la mateixa, m’he fet més gran. D’altra banda, la societat ha canviat molt els darrers anys i els alumnes en són un bon reflex, els seus interessos han canviat.

5 – Segur que hi ha hagut moments de tot, bons i dolents. Ens podries explicar alguna anècdota que t’hagi succeït relacionada amb l’ofici d’ensenyar?

Recordo les primeres setmanes que donava classes, em preparava molt material i en un parell d’hores ja ho tenia tot explicat. Suposo que els meus alumnes eren incapaços d’assimilar tanta informació.

6 – Ets professora de matemàtiques i tecnologia. Ens pots transmetre, encara que sigui difícil en dues ratlles, la teva passió per la ciència?

Crec que la meva passió és pel saber en general. Sóc professora de l’àmbit científic, però la història i les llengües també m’interessen molt. El coneixement ens ajuda a tenir un sentit crític que ens permet millorar.

7 – Tu has ensenyat durant molts anys, però, els alumnes t’han ensenyat alguna cosa? Es pot aprendre dels alumnes?

He après molt dels meus alumnes, mai no deixen de sorprendre’m (de vegades negativament). M’agrada el tracte amb ells, encomanen entusiasme i et fan sentir jove.

8 – Quina qualitat valores més en els alumnes? Quins consells els donaries?

Valoro molt dels meus alumnes la seva responsabilitat i el seu desig de superació. La combinació d’aptitud i actitud és garantia d’èxit.

9 – El món de la docència, com tants d’altres, segur que és millorable. Tria només una millora a fer en el sistema educatiu actual.

En el sistema educatiu actual hi trobo a faltar una més gran cultura de l’esforç.

10 – I, per anar acabant, pensant en aquells que prendran el teu relleu: A parer teu, quina característica ha de tenir un professor per reeixir en la seva tasca de formar els joves?

Dissortadament no hi ha una recepta màgica, però és important que un professor sigui receptiu i no exigeixi més d’allò que està disposat a donar.

Moltes gràcies Carme, que et vagi molt bé en tot el que facis.

A reveure!

Posted in: Curs 2014-15, Galileo Galilei, Professors

Leave a Comment (0) ↓

Leave a Comment