Galileo Galilei Institut

Blog del centre

A la cuina de casa hi ha ciència!

Avui l’alumnat de 1r de Batxillerat de Química i Biologia ha realitzat una sortida a l’Escola Superior d’Agricultura de la Universitat Politècnica de Barcelona ubicada a Castelldefels.

Els alumnes han participat en l’activitat “Experiments a la cuina de casa”, on el Dr. Daniel López els ha ensenyat que un bon científic ha de ser curiós i els ha fet descobrir tota la ciència que s’amaga en elements quotidians com els electrodomèstics, els viatges en avió, els mòbils o les bombetes, entre d’altres. Durant l’activitat, mitjançant un seguit d’experiments, els alumnes han pogut comprovar l’aplicació de molts conceptes que han estudiat a les classes de ciències i també han tingut l’oportunitat de desmitificar diversos mites força arrelats a la nostra societat.

Seguidament, els alumnes han pogut fer una visita guiada per les instal·lacions de l’escola i se’ls ha mostrat quines matèries es realitzen en aquells espais així com els estudis que allà s’imparteixen.

La sortida ha estat molt interessant des del punt de vista acadèmic i també orientativa de cara al futur universitari del nostre alumnat.

Posted in: Batxillerat, Ciències Naturals, Curs 2017-18, Sortides

Leave a Comment (0) →

Reflexionant sobre temes de bioètica al Cosmocaixa

Avui l’alumnat de 1r de batxillerat de Ciències per al Món Contemporani ha tingut ocasió d’interactuar, experimentar i reflexionar sobre diversos àmbits de la ciència en la seva visita al Cosmocaixa.

Dins de les activitats programades amb motiu de la Setmana de la Ciència, han assistit a la conferència “Qüestions de bioètica i responsabilitat en recerca” impartida per la Dra. Maria Casado, que els ha fet qüestionar si tot és investigable o bé si és necessari establir uns límits ètics i normatius davant la recerca. Durant la xerrada s’ha reflexionat i parlat sobre temes com la clonació, l’enginyeria genètica, l’ús d’animals en investigació, l’eutanàsia, els fons econòmics, etc. i s’ha comentat fins a quin punt cal permetre que la ciència investigui o bé cal prohibir la investigació en aquests camps.

Després de la conferència els alumnes han disposat d’una estona de visita lliure al museu per poder gaudir de tota la ciència que en ell hi ha exposada. Els alumnes han pogut visitar la nova exposició de la Trix, el Tyrannosaurus rex trobat a Montana que és un dels esquelets fossilitzats de dinosaure més complet, gros i ben conservat que s’hagi descobert mai.

A més a més, han pogut veure altres exposicions com el bosc inundat, Top Ciència i la sala de la matèria, entre d’altres. Tot plegat ha sigut una sortida molt enriquidora!

Posted in: Batxillerat, CMC, Curs 2017-18, Sortides

Leave a Comment (0) →

Mini-concurs per la Setmana de la Ciència

Com ja sabeu a partir de demà dilluns 13 de desembre se celebra la setmana de la ciència. Enguany, a part de les activitats programades amb els alumnes, des del departament de ciències us volem proposar un mini concurs als treballadors del centre.

Els participants haureu de trobar les respostes a les preguntes de 3 qüestionaris que fan referència als tres murals que els nostres alumnes han realitzat i que estan ubicats a la segona i tercera planta del centre.

Les respostes als tres qüestionaris les heu d’enviar, un cop acabada la setmana de la ciència, a l’adreça següent: cienciesgalileo@gmail.com

Us animem, doncs, a llegir amb atenció la feina dels nostres alumnes i a anar a la recerca dels petits bocins d’informació que us demanem.

Qüestionari 1: “Científics de la nostra història”

Download (PDF, 47KB)

Qüestionari 2: “Science week i les fórmules de la ciència”

Download (PDF, 44KB)

Qüestionari 3: “Who said what?”

Download (PDF, 42KB)

Posted in: Batxillerat, Ciències Naturals, Curs 2017-18, ESO, Setmana de la Ciència

Leave a Comment (0) →

Tot a punt per a la nostra Setmana de la Ciència

Ja tenim programades les activitats que es faran la setmana que ve coincidint amb la celebració de la 22a Setmana de la Ciència. I si voleu recordar el treball que vam fer els cursos anteriors no teniu més que clicar els enllaços de sota.

Tot està a punt, doncs, per viure encara més de prop la ciència!

22a setmana 21a setmana
20a setmana 19a setmana

Posted in: Batxillerat, Ciències Naturals, Curs 2017-18, ESO, Matemàtiques, Setmana de la Ciència

Leave a Comment (0) →
Page 1 of 67 12345...»