Què és aquest bloc

Terraltí d’adopció i historiador per vocació, fa anys que remeno arxius i hemeroteques cercant informació sobre el passat d’aquest bocinet de país nostre que és la Terra Alta. Malauradament, el nostre territori només apareix a les grans obres d’història quan hem estat l’escenari de conflictes bèl·lics, però poc sabem de la vida quotidiana dels nostres avantpassats.

A poc a poc, però, van sorgint noves obres i cada cop hi ha més gent que vol saber i conèixer sobre el passat del seu poble. Aquest bloc vol provar de contribuir-hi amb petits articles sobre aspectes diversos del nostre passat.

Provaré de fer-ho defugint l’academicisme que ens caracteritza als historiadors i que tan poc agrada als lectors. Espero sortir-me’n i col·laborar en la tasca de difondre un mica més, entre aquells que us estimeu la història i la nostra comarca, el coneixement del seu passat més immediat.

David Tormo Benavent
Doctor en Història Contemporània

7 comments

Anar al formulari de comentaris

 1. Molt bé David, trobo aquesta iniciativa teva molt engrescadora. Molt millor en forma de blog que ens permet fer un seguiment exaustiu del històries que vas recopilant.

  Endavant

  • Miquel Villagrasa i Gil on 8 de novembre de 2015 at 22:25
  • Respon

  Fantàstic, m’agrada molt el teu bloc, es interessant poder trobar aquestes noticies sobre la nostra terra resumides i agrupades, ja que no es fàcil de poder-hi accedir, gràcies per la teva feina.

  • Sonia Busom on 25 d'abril de 2017 at 14:32
  • Respon

  Bona tarda. Soc neta de Bateans que van viure de plè la Guerra Civil. La meva avia com a infermera en un dels Hospitals de sang i el meu avi com a soldat republicà en el Front d’Arago. Estic intentant localitzar algun llistat que m’indiqui a quin batalló va estar. Pero no trobo res. Saveu si existeix algun arxiu d’exconbatents de la Terra Alta?
  L

  1. Salutacions Sónia, malauradament el tipus de documentació que estas buscant no existeix. Per conèixer la unitat on va combatre el teu avi la font més senzilla, si en tens, són les cartes que pogués haver enviat a la família. Si no és el cas, la teva cerca no serà gens fàcil. Sento no poder ser de més ajuda.

  • Alba Rams on 10 de novembre de 2017 at 13:53
  • Respon

  Bona tarda David. Sóc de Batea i estic fent un treball de recerca sobre la postguerra a la Terra Alta i m’encantaria poder fer-li una entrevista. Si estes disposat agrairia molt que es poses amb contacte amb mi.

  1. Salutacions Alba,
   Disculpa, però fins ara no havia vist el teu missatge. Si encara vols la meva ajuda, hi pots comptar. Mirem com ho podem fer, per fer-ho més fàcil em pots escriure a [email protected]

  • Alba Rams on 10 de novembre de 2017 at 13:55
  • Respon

  Bona tarda David. Sóc de Batea i estic fent un treball de recerca sobre la postguerra a la Terra Alta i m’agradaria poder parlar amb vostè. Si estes disposat agrairia molt que es poses amb contacte amb mi.

Deixa un comentari

Your email address will not be published.