Learnability, competència clau en l’era de la intel·ligència artificial

Learnability, capacitat d’aprendre de forma efectiva al llarg de tota la vida. Aprenentatge constant.

Quedeu-vos amb aquest concepte. Ja heu calculat el vostre coeficient de learnability?

És una competència que adquireix protagonisme en l’era de la robotització en tant que:

 • Els cicles d’aprenentatge són cada vegada més curts, ergo l’ocupació ja no dependrà tant del que se sap com del que es pot aprendre.
 • La digitalització portarà implícites oportunitats, sempre que les persones i les organitzacions estiguin preparades.
 • Les tecnologies substituiran tasques rutinàries manuals, de manera que les persones podran optar a llocs més gratificants.
 • Si bé el model tradicional (és a dir, el treball indefinit per temps complet de 40 hores per setmana) encara és dominant, ha anat disminuint durant dècades. La nova normalitat per a les persones i les empreses, en particular en mercats oberts com els Estats Units i el Regne Unit, és el moviment de talent dins i fora de les organitzacions a través d’una creixent varietat d’opcions: plataformes de treball freelance, eventual, per projecte, a temps parcial, acord contractual mitjançant un enunciat del Treball (SOW), a petició, externalització oberta de tasques, encàrrecs i acords d’intercanvi.

Practitioner

Un pensament a “Learnability, competència clau en l’era de la intel·ligència artificial

 1. AvatarRAUL BRITO

  Hola,
  Digue-me antic, però què pasarà quan les persones no siguin útils per a les empreses, quan no aportin res de valor a elles? Està molt bé, els sistemes de treball oberts, a accessos de feina més gratificants, treball per objectius, etc…, però el debat social ha d’estar amb el què pasarà després quan les corporacions, empreses, fabriques, etc., que actualmente està treient uns rendiments econòmics important amb la precarietata laboral, extenalitzacions, encàrrecs… què pasarà amb els treballadors que no en tingui feina i en lluita constant amb els joves que s’incorporen i volen mejar-se el mon? Hi haurà prou recursos per a les arques publiques per pagar pensions, ajuts socials, subsidis…?

  Una frase… hem de mirar tres pobles més enllà per saber el proper escenari de futur.

  Cordialment,

  Raúl Brito

  Respon

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *