RSS Feed

7 propostes perque els nostres infants siguin més creatius

26 de març de 2015 by ampatufet

11340133555_755fbeb19c_z

Ara que s’acosten les vacances de Setmana Santa  i podrem gaudir de més temps amb els nostres fills i filles,  us proposem 7 idees per tal que els nostres infants siguin més creatius.

Son propostes de la Roser Ros, presidenta de Tantàgora, un espai de creació, producció, difusió i innovació de les formes de promoure la literatura en català escrita i oral, popular i d’autor a tota mena de públics, a través del treball amb altres disciplines artístiques; música, arts plàstiques, teatre, dansa, etc…

Ros ens explica  els secrets per aconseguir que els fills siguin més creatius, proposant 7 consells:

1. Predica amb l’exemple. Sigues coherent i evita solament fer discursos sobre com s’han de fer les coses. Ets un referent per als teus fills.

2. Fes que els teus nens experimentin i visquin, sobretot durant els anys d’aprenentatge. És la millor manera perquè es formin en tots els aspectes i tinguin curiositat. Recorda: “si ho sento, ho oblido; si ho veig, me’n recordo; si el viu, ho entenc”.

3. Fes-lo partícip de les rutines diàries. Crea al costat de la canalla el pla de les accions del dia a dia i pacteu què es farà i per què. Segur que aporta grans idees i alegria!

4. Deixa’l que opini i reaccioni. A través de les preguntes i respostes obriràs la ment dels teus fills. Convida’l a reflexionar i escolta la seva opinió.

5. Permet-li que provi, s’equivoqui i que tiri endavant. Innovar significa provar i equivocar-se fins a trobar la millor idea.

6. Convida’l a preguntar. Busca ocasions perquè pregunti i trobeu les respostes junts.

7. És hora de descobrir el món! Deixa’l descobrir amb la tranquil·litat que té un adult al seu costat però amb la certesa que s’haurà d’afrontar a un món canviant.

Els posem em pràctica ? Bones vacances !!!!

 

Comments

comments


No hi ha comentaris »

No comments yet.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *