RSS Feed

Llibres recomanats

18 de març de 2015 by ampatufet

De tant en tant, us volem anar recomanant, parlant… de llibres pels nostres fills i filles i també per a nosaltres com a pares i mares . Aquestes recomanacions, les hem triat  a la  web de la xarxa de biblioteques de la Diputació de Barcelona   . També ens podeu dir les vostres recomanacions i les anirem penjant.

Les esperem !

Les d’avui son:

talpEl Talp i la lluna rebonica– 3 a 6 anys

Emmett, Jonathan

Barcelona : Beascoa, 2002

Conte protagonitzat per un talp que s’enamora de la lluna, se l’estima tant, que la vol agafar amb la mà. Però ell solet no pot, és molt petit. Diversos animals veuen com ho intenta un vegada i una altra, sense èxit. Finalment, el talp la veu reflectida en un bassal, però quan la toca, desapareix. Els seus amics el consolaran.

Una metàfora sobre els somnis i les coses que no sempre podem aconseguir, i com l’amistat i l’amor ens ajuda a superar les nostres insatisfaccions.

També pot ser útil per a treballar els diversos animals que hi apareixen, així com la lluna.Es tracta d’un llibre a on les il·lustracions de Vanessa Cabban, molt boniques, ténen tanta importància com el propi text.

 

practicaslectura

Ideas prácticas para animar a la lectura desde casa

Nuño del Valle, Francisco Manuel

[Córdoba] : Berenice, 2013

Fran Nuño en aquest llibre ens ofereix una proposta d’idees, jocs i activitats perquè els pares i mares  tinguin recursos per fomentar des de casa i en tot moment la lectura entre els hàbits dels seus fills. Està dirigit sobretot a l’etapa d’educació primària, entre els cinc i els onze/dotze anys.

Ens proposa consells i diferents activitats per transmetre de forma natural i divertida el plaer per la lectura. Algunes poden ser; confeccionar un diari de lectures i de llibreries o biblioteques que visitem; tenir en compte les diferents Celebracions a l’entorn del llibre, al mes de març, el Día de la Poesía, a l’abril el Día del LLibre, del Teatre, etc. I també inclou tot un seguit de contes curts i poemes a partir dels quals proposa diferents activitats.

En un moment en que els nostres fills tenen una oferta multimèdia i tecnològica molt àmplia, s’agraeix un llibre com aquest.

Comments

comments


No hi ha comentaris »

No comments yet.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *