BONES FESTES A TOTHOM

BONES FESTES A TOTHOM

Des d’aqui, us volem agrair tot el que heu fet en aquest any 2016 que ha sigut dur però res comparat amb el 2017 en que ja estarem a tocar de la nostra fita, un Referèndum per aconseguir la Independència del nostre país.

Ha sigut un any intens, de treball, d’esforç, d’alegries, de germanor, de patiments, les hem tingut de tots els colors, com bons catalans que som. I, encara seguim al peu del canó, simbòlicament parlant.

En aquests dies que ara arriben, us volem desitjar uns bons retrobaments amb els vostres familiars, amics i coneguts per tal de gaudir d’aquestes festes on la solidaritat, la comprensió, la generositat i l’amor són presents a les nostres llars. Si heu de viatjar, compte en les carreteres i sinó, compte amb els torrons!

Des de l’ANC VENDRELL us volem regalar un petit recull del que representa la nostra tradició del tió.

El nostre tió tan estimat que marca l’inici d’aquestes festes nadalenques.

El tió era un tros de fusta que es cremava els dies de Nadal fins a Cap d’any. Era una forma de mantenir la casa calenta, reunir als familiars i, en el solstici d’hivern, es feia un ritual que els feia, segons la tradició, comunicar-se amb els avantpassats i els hi demanaven fertilitat pels conreus i protecció. Tot plegat, utilitzaven el foc, un element que simbolitza la purificació i la natura i obra portes al món espiritual. Mentre es cremava s’oferia aliments als avantpassats. Aquesta era una forma simbòlica de donar-li ofrenes als avantpassats perquè els ajudessin i els protegeixin. Els aliments físicament parlant,  segurament se’ls menjava les criatures més petites de la casa, perquè estiguessin ben alimentats (en aquella època no hi havia abundància que hi en aquest segle) . Les cendres es tiraven als conreus, als estables o a casa en concepte de protecció.

Però, cóm ha derivat aquesta tradició al que és ara “Fer el cagatió”?
Semblat al que ha passat amb el Papa Noel, el tió ja no és un tros de fusta per a cremar i escalfar la casa.
El tió era un ritual que es feia durant el solstici d’hivern per a protegir la casa i els terrenys, perquè hi hagués fertilitat en els conreus, a més de comunicar-se amb els avantpassats. ara, s’ha humanitzat, se li ha pintat una cara i ja no és un tros de fusta on pots trobar a qualsevol lloc, ara s’ha de comprar, fruit de la societat capitalista que estem vivint. Aquest tió ja no es crema, perquè avui en dia, hi ha altres mitjans per a cuinar, el foc ha quedat en un segon pla, més aviat com un luxe i no pas com una necessitat. El tió, ja no es fa pel solstici d’hivern, pròpiament dit. La influència cristiana va fer que aquest ritual es fes al vespre de Nadal o el mateix dia de Nadal, dia del naixement del nen Jesús, segons la religió catòlica. Però, una cosa que es manté és el dels aliments, però de forma diferent. Els nens canten una cançó i pegant-li cops al tronc, aixequen la manta i surten els aliments, normalment són llaminadures entre d’altres coses, no són aliments de primera necessitat. Suposadament, aquests aliments són els que, a l’inici d’aquesta tradició precristiana, els més petits de les cases es menjaven després d’haver-los ofert als avantpassats. Però d’on vénen els cops de bastó?
Per atiar un tió encès a la llar de foc, per animar el foc removent els tions, i per tal de no cremar-nos, ens ajudem d’un atiador o d’una branca. La pèrdua d’un dels elements, la llar de foc, ha desvirtuat el ritus; segurament, colpejar el Tió emula el fet d’atiar-lo quan cremava.
El tió s’ha adaptat als canvis que hi ha hagut, canviant el significat inicial d’escalfor, unió i espiritualitat per una festa infantil, en un principi religiosa però en els últims anys ha passat a ser laica. Una festa on els components es troben a les botigues i no pas als camps de conreu. Però el que sí ha quedat és la màgia i la il·lusió dels més petits.
 
Des de la territorial de l’ANC VENDRELL
us desitgem bon solstici d’hivern,
molt bones festes de nadal i
bona entrada d’any!!

 

RECULL DE FOTOGRAFIES- ACTES DE RECOLZAMENT A LA PRESIDENTA DEL PARLAMENT DE CATALUNYA

RECULL DE FOTOGRAFIES DELS DIFERENTS ACTES

 

Dijous, 15 de desembre de 2016

Concentració al davant de l’Ajuntament del Vendrell

Divendres, 16 de desembre de 2016

Concentració a Barcelona

PROPERS ACTES EN SUPORT A CARME FORCADELL

Properament, es faran dos actes en suport a la nostra
Presidenta del Parlament de Catalunya, Carme Forcadell

 


DIJOUS, 15 DE DESEMBRE DE 2016

A les 20h. del vespre, es farà concentracions davant dels ajuntaments del país.

 

actescarmeforcadell


DIVENDRES, 16 DE DESEMBRE DE 2016

A les 09h. del matí acte de suport davant del TSJC (passeig de Lluís companys, 14-16, Barcelona)

Des del Vendrell, es farà un BUS per anar a aquest acte.

Per inscriure’s ho podreu fer per dos vies:

 • Escrivint al correu electrònic: suportcarmeforcadell@gmail.com
 • Trucant o escrivint al mòbil whatsapp: 625 090 285

Haureu de donar les següents dades:

 • Noms i cognoms
 • Nombre de persones
 • Telèfon mòbil
 • Correu electrònic de contacte

Sortida des de l’Estació d’Autobusos del Vendrell a les 07h del matí.

Preu Bus: 8€

actesbuscarmeforcadell

TERTÚLIA AMB LLUÍS LLACH

CAP A LA REPÚBLICA CATALANA AMB LLUÍS LLACH

 

Actualment, estem vivint temps convulsos, amb molts canvis i amb reaccions molt ràpides, gairebé instantànies. Mentre el govern de Catalunya intenta complir el mandat democràtic, resultat de l’encàrrec que la ciutadania els hi vam fer, des de l’estat espanyol només rebem respostes jurídiques i no pas polítiques per aturar aquest mandat i bloquejar-lo amenaçant amb inhabilitar els càrrecs que l’impulsen.

Tot i així, el govern català no s’atura i segueix treballant per a ser fidel a la promesa feta al Parlament, treballar per fer possible aquest mandat.

De tot això i molt més, ens parlarà en Lluís Llachdiputat al Parlament de Catalunya per Junts pel Sí.

El dijous  01 de desembre, ens oferirà una tertúlia sota el títol “Cap a la República Catalana” al Vendrell, concretament al Teatre Àngel Guimerà (La Lira Vendrellenca), a les 20h del vespre.

Us resultarà interessant, la vostra assistència us permetrà preguntar directament els vostres dubtes, o bé informar-vos en quin punt està el procés, si es respectaran les dates que es van establir a l’inici de la legislatura, o bé, què succeirà amb les nostres polítics “imputats”. Tot això i molt més, amb Lluís Llach al Vendrell.

lluisllach

 

COL·LABORAR AL GRAN RECAPTE DEL VENDRELL

gran-recapte-daliments

Els propers dies 25 i 26 de novembre es fa EL GRAN RECAPTE per aplegar aliments bàsics per a poder ajudar als nostres veïns més desafavorits.
Molts estem estem treballant perquè Catalunya sigui un País Independent. Nou i Net, amb el convenciment que serà la millor manera de que els seus ciutadans puguin desenvolupar una vida amb plenitud i dignitat, i amb les normals oportunitats per a guanyar-se la vida.
Contem que ho tenim a prop, però també som conscients que ara i mentre tant ens en sortim, hem d’estar al costat dels qui  més ho necessiten.
Aplaudim la iniciativa del GRAN RECAPTE i hi volem participar i col.laborar. Bàsicament es tracta de ser als supermercats per rebre els donatius de la gent i posar-ho en caixes.
Ja som un grup de VOLUNTARIS  de l’ANC que hi ajudarem però VOLEM ANIMAR-VOS A SER-HI AMB NOSALTRES.  Ajudarem en aquest gran acte de Solidaritat.
Ens podeu contestar al correu electrònic: elvendrell@assemblea.cat indicant quan us podria anar bé i nosaltres ens posarem a disposició dels organitzadors del Gran Recapte del Vendrell.
Caldria indicar-nos el dia i si voleu una franja horària (per exemple: Dissabte Matí , de 10 a 12, o tot el matí o tota la tarda)
DIVENDRES 25, MATÍ
 
DIVENDRES 25, TARDA
 
DISSABTE 26, MATÍ
 
DISSABTE  26, TARDA
Gràcies per endavant i per ser-hi, tant si aquesta vegada podeu venir com si no.
ANC del Vendrell
 
Què no pot fer un Poble que es dona la mà?
Imatge inserida 1

13 de novembre – Gràcies per recolzar el vot del Poble Català

GRÀCIES PER RECOLZAR EL VOT DEL POBLE CATALÀ  ll*ll

general-montjuic

Hem sigut a les Fonts de Montjuïc i no s’hi cabia.  FANTÀSTIC !!*!!

És molt important el que hem fet, perquè els hi hem dit a ells (als del “estado español”) però, principalment ENS HO HEM DIT A NOSALTRES MATEIXOS, ENS ESTEM INDEPENDITZANT  !!*!!
Cap poble del Món pot estar “amarrat” per uns jutges polititzats, i el Poble Català tampoc. I ARA AQUÍ JA HO ENTENEM TOTS !!*!!
No és admissible que uns senyors de Madrid persegueixin amb jutges als nostres representants escollits democràticament, com ni tampoc és admissible perseguir a les nostres institucions, per expressar la voluntat política del Poble Català. Prou de política TOGADA!! ELS NOSTRES REPRESENTANTS ENS TINDRAN A TOTS, DONANT-LOS-HI SUPORT
ENS ESTEM INDEPENDITZANT i sabem que som al darrer tram i que HI SEREM CADA VEGADA QUE ENS CRIDIN, A ON CALGUI I EL TEMPS QUE CALGUI. 
El senyor Miquel ha plorat sense parar durant tot l’acte. 
-“Per què plora?” li han preguntat –“Perquè tinc 95 anys i ho vull veure” #HoFarem
Imatge inserida 1
Era molt ple de gent. Davant l’escenari, als costats, sobre i sota… darrera d’una paret a on no veien res, però és igual, la gent te clar que el que cal ÉS SER-HI !!*!!
Imatge inserida 2 
 
Els cartells del Vendrell amb les cares del “imputats”  “ESTEM AMB VOSALTRES”, van ser molt adients pel dia i van sortir per molts mitjans:
Imatge inserida 3
Aquí us deixem l’enllaç a un vídeo-resum del 13 de novembre, tan pels que no vareu poder anar com pels que vareu anar i el voleu tornar a rememorar. Cliqueu sobre la imatge:
13novembreanc
Gràcies a tots amics  !!*!!
ANC del Vendrell

CONFERÈNCIA 11 DE NOVEMBRE

 

QUIN IMPACTE ECONÒMIC TINDRÀ LA INDEPENDÈNCIA

SOBRE LES NOSTRES EMPRESES?

 

A hores d’ara, tots tenim moltes preguntes sobre cóm afectarà la independència en tots els àmbits de les nostre vides.

Un d’aquests àmbits, és l’econòmic. Cóm quedarà l’economia en una Catalunya independent i cóm afectarà aquesta en el sector empresarial?.

Alguns exemples de les preguntes que ens fem serien:

 • Catalunya serà viable econòmicament?
 • Què passarà amb els nostres estalvis?
 • Hisenda catalana, pensions…cóm ho farem?
 • Perdrem poder adquisitiu?
 • Per què no hem de tenir por?
 • L’encaix del nou Estat a Europa i al món

Per poder resoldre aquestes preguntes, des de la territorial de l’ANC DEL VENDRELL, hem organitzat una conferència on, es tractarà aquest tema a fons.

Quin impacte econòmic tindrà la independència
sobre les empreses?

 

La conferència anirà a càrrec de:

David Ros i Serra

(economista i membre d’economistes per la independència)

anirà acompanyat de:

Ignasi Sayol

(membre de la PIMEC)

La conferència es farà a:

Sala Pau Casals (La Lira Vendrellenca)

C/ Major, 9 del Vendrell

a 2/4 de vuit del vespre

Us hi esperem!

fulleto11novembrelalira

BUS 13 DE NOVEMBRE

BANNER

El govern espanyol ataca constantment les nostres institucions i vulnera la democràcia del nostre país. Centenars d’ajuntaments amb investigacions judicials obertes, Carme Forcadell en procés d’inhabilitació, l’expresident Mas al banc dels acusats… Davant d’aquests atacs punyents, hem de donar una resposta unitària i contundent: hem de fer sentir la nostra veu al carrer!

El proper diumenge 13 de novembre a les 12 h, Òmnium Cultural, l’Assemblea Nacional Catalana i l’Associació de Municipis per la Independència convoquem una concentració a l’avinguda Maria Cristina (fonts de Montjuïc) de Barcelona.

Unim-nos per defensar les nostres institucions i donar suport als nostres representants polítics. Demostrem al món que no permetrem la vulneració dels nostres drets. Com a demòcrates, hem de fer-nos sentir!

Per aquesta raó, des de la territorial de l’ANC EL VENDRELL, organitzem un autobús del Vendrell a Barcelona, per poder anar a recolzar les nostres institucions i donar suport als nostres representants polítics.

Per apuntar-vos, tan sols heu d’enviar les vostres dades (noms i cognoms, número de persones que hi aniran, telèfon fix o mòbil, correu electrònic) al correu electrònic: 13Ntotsabarcelona@gmail.com o bé al mòbil 625 090 285 o a la paradeta.

El preu de l’autobús, es de 8€ anada i tornada. El pagament es farà al mateix autobús.
bus-vendrellbcnverticalgroc

Us hi esperem!!

CONFERÈNCIA L’ONZE DE NOVEMBRE

RESERVA’T L’ONZE DE NOVEMBRE!!!

 

A la territorial de l’ANC Vendrell, gaudirem de la conferència

Quin impacte econòmic tindrà

la independència sobre les empreses?

 

A càrrec de David Ros Serra

(Economista i membre dels economistes per la independència)

juntament amb un membre  de PIMEC

 El lloc on es farà és a la Sala Pau Casals de la Lira Vendrellenca

(carrer Sant Jordi, 9 del Vendrell)

El dia 11 de novembre a 2/4 de vuit del vespre

fulleto11novembrelaliradavidros

ll*ll

NO HI PODEU FALTAR!!

HO TENIM A TOCAR!! 

1 2 3 14