Butlletí mensual 03

 

IMG_20160129_112306

Els CAMINANTS PER TORRELLES anem a conèixer el Castell de Font-Rubí

IMG_20160221_135206El dia es presenta fred, les pluges dels ultimes dies s’han esvaït, el terreny s’ha anat assecant amb les ultimes ventades de les que avui encara en queden restes, comencem la caminada ben abrigats. Tot albirant des del fantàstic mirador sobre la gran plana penedesenca la gran varietat d’espais des del Macís del Garraf que ens separa del mar, la serra del Bolet en la que ens trobem i  la Serra d’Ancosa que donen pas a las Capçaleres del Foix, la Serra Llarga i al seu davant la Serra de Rastrells, els nostres cims el Clapi Vell, el Puig Estraver i el de les Torres, el de Font Fregona el Pujolet i la muntanya de Foix coronada pel Santuari de Santa Maria de Foix, les Gorges del Foix, la extensió de vinyes i oliverars junt amb els ametllers i altres cultius propis, ordenats i tractats amb la cura pròpia d’un fill.

La pujada es constant a l’hora que accessible sobrepassem el Mas Vallet i les seves grans pantalles solars i arribats al collet del mateix nom ens desviem per un camí que ens hauria de dur al Coll de la Barraca, en un espai mes obert en forma de placeta s’incorpora un camí que trobem a l’esquerra i que es una drecera del camí que hem fet i devant nostre també a l’esquerra s’enfila un corriol que ens dura fins a les portes del castell.IMG_20160306_171557

El castell de Font-Rubì consisteix en una torre mig derruïda i unes quantes parets aïllades que es neguen tossudament a plegar-se al pas del temps una mica mes endavant queda espeus part de la paret sud de la capella de Sant Miquel que formava part del conjunt defensiu. Una fotografia de grup dins la torre dB612_20160306_120240el castell serà un gran record i en la petita esplanada, que es troba just abans de arribar al castell, ja mes arrecerats del vent fem un most per recuperar forces.

Em prenem la ruta ara baixada constant per compensa l’ascens i seguin camí arribem al Coll de la Barraca un nucli habitat majoritàriament com a segones residencies. Ja de tornada cap a Font-Rubí ens
arribem a la Font de Llinars molt apreciada i un reco molt bonic on aprofitant l’espai tornem a reunir el grup per immortalitzar-ho. Tornem al camí que ens portarà al nucli de Font-Rubí passarem pel costat de un parell de barraques de pedra seca molt poc distants l’una del altre i de característiques encara que similars, diferents i per fi després de unes tres hores de haver sortit tornem al punt de partida al peu de l’església de Sant Pere i Sant Feliu, on agafem els cotxes i cadascú a casa.

 

 

Els CAMINANTS PER TORRELLES anem a conèixer el Castell de Vilademàger i Sant Pere de Màger (La Llacuna)

1459592543086Una excursió sorpresa a càrrec del nostre company Ramon Poyatos sempre a la busca de nous llocs amb encant, aquest cop ens hem desplaçat fins a leB612_20160324_120847s Cases Noves de Can Pardo un nucli de població molt bonic i a prop d’allí hem deixat els cotxes i hem començat una ascensió continua fins arribar a la carena de la serra de la Llacuna i allí hem fet un descens fins arribar al Castell de Vilademàger del qual quedant dempeus una part de la torre principal i la porta d’entrada al recinte emmurallat, situat sobre grans espadats pràcticament inaccessibles al seu costat el Santuari de Sant Pere de Màger completament restaurat amb importants traces gòtiques. pixlr_20160329183717567Després de un breu refrigeri i un merescut descans una rapida tornada pel mateix camí ens ha de retornar als cotxes i cap a casa de nou. Una visita rapida en un entorn espectacular ens ha portat a conèixer les dues vessants de la Serra de la Llacuna.

 

Els CAMINANTS PER TORRELLES anem al Aplec de Foix

1458036866394El proper dilluns de Pasqua dia 28 de març a les 9 del mati i des de la font de Sant Pere com es tradició sortirem cap al Santuari de Santa Maria de Foix patrona del Penedès.

Caldrà preveure en aquesta sortida la tornada des de el Santuari pels mitjans propis.

L’Ajuntament de Torrelles de Foix ha preparat un esmorzar, a la font del Gibers, per a tots els caminants que vulguin afegir-se a la sortida i la beguda del àpat correra a càrrec de l’Associació Cívica del Santuari de Santa Maria de Foix, un cop a dalt es succeiran una sèrie d’activitats per a tots els gustos i farem els honors a la paella monumental que sota la direcció del gran cuiner torrellenc Pere Torrents, propietari del restaurant Cal Torrents Xic, ens prepararà com cada any. B612_20160328_104924

L’èxit es total superant tots els records dels últims anys malgrat el vent que ens ha acompanyat en tot moment 75 persones s’han afegit a la crida per fer el camí a peu i al voltant de 350 tiquets venuts a mes dels que han tornat a dinar a casa donen fe de la devoció per una diada tan nostra com es l’Aplec de Foix.

 

LA PROPERA

Els CAMINANTS PER TORRELLES anem al Aplec de Valldossera

1459196669111Sortida des de la font de Sant Pere el diumenge dia 3 d’abril de 2016 un recorregut de dificultat mitja – baixa de 3 a 4 hores de durada i 12 km de recorregut el desnivell es de 450 m, a mitg cami pararem a esmortzar i el recorregut tradicional transcorre al llarc de la riera de Pontons fins les Dous (375m) pujada cap a la Plana Pinetella (575m) arribarem al turó de Peralta (642m) pasarem pel pi de les mentides i a la Casanova de Sapera (648.2m) començarem el trenca-cames particular que en la seva part alta hi ha la Plana Matenia (733.4m) continuarem cap el Puig de Mas Fonoll (802m) i comemçarem el descens cap el Collet de Mas Fonoll (792m) el Turo de la Torrica (697m) i per fi Santa Maria de Vall dossera (600m) A on ens espera el tradicional porro de moscatell i la coca de forner i si s’escau un vaset de xocolata calenta.

La tornada correra a càrrec de cadascú dels participants a la caminada tan si es vol tornar a peu com per altres mitjans.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *