Butlleti mensual 02

IMG_20160129_112306

Els CAMINANTS PER TORRELLES anem a conèixer Selma


7 de febrer de 2016, 9 del mati. Temps força ventós, poc fred per l’època i una mica ennuvolat. Mes de 30 persones160207Selma ens trobem a la font de Sant Pere de Torrelles de Foix, disposades a descobrir Selma. Antic poble de l’Alt Camp, avui totalment abandonat i que en altres temps va ser la capital econòmica d’aquella comarca.
Omplim els cotxes necessaris i marxem cap a Pla del Manlleu, on abandonem la carretera i agafem el camí que ens du fins a Cal Pelegrí. Allà es on deixem els vehicles i comencem l’excursió. Els núvols s’han esvaït, el vent persisteix.
Comencen a caminar a 3/4 de 10. El camí és ample, de terra, la pujada constant i sense gaires desnivells sobtats. Aquesta regularitat ens permet que tothom se hi senti bé, còmoda i gaudeixi del paisatge i de la conversa amb uns i altres. Passem per bosc de pi blanc bàsicament. A 2/4 d’11 busquem un lloc una mica assolellat i arrecerat per fer una paradeta per esmorzar. Un cop refets, seguim camí amunt fins el Coll de Selma (657m) i agafem el trencall de la dreta que indica “Selma”. Pocs metres mes enllà, el camí s’obre i ens apareix la imatge de Selma a l’altre costat de la petita vall. Hi ha sessió de fotos… La vista s’ho val. L’atur
ada és curta. Som a tocar del nostre objectiu. Hi arribem a les 11h i 20 min. Durant 3/4 d’hora visitem les restes de las cases del poble, de l’església, del cementiri, i la majoria pugem també les restes del castell. El temps ha millorat. No fa vent. Des del castell es veu el mar, el castellot de Castellví de la Marca, etc. Aquest vent que a cops ens ha molestat, ha permès que ara puguem gaudir d’aquestes vistes.

Made with Square InstaPic

La visita ha estat mol satisfactòria, ens hi estem molt bé, però cal tornar. Són poc més de les 12 i comencem a baixar. Anem fins el Coll de Selma i ens desviem cap el Coll de la Coma (623m). Quan hi arribem, seguim baixant pel Fondo de la Campanera. Passem per Els Cups (antiga masia, avui casa de turisme rural), i sense abandonar ja aquest camí ample, seguim fins a toca a Cal Pelegrí, satisfets d’aquesta jornada que hem gaudit tots plegats (13h i 20 min.).
Notes: El camí de pujada ha estat de 4 quilòmetres. El desnivell de pujada ha sigut de 260 metres.

 

Els CAMINANTS PER TORRELLES anem al Castell de Font-Rubí


La caminada que tenim prevista per el mes de març es dura a terme el diumenge dia 6, sortirem com es costIMG_20160221_135206um a les 9:00 del mati des de la font de Sant Pere amb cotxe, anirem fins a Font-Rubí  deixan el cotxes al mirador de la Creu de la Missió al peu de l’església de Sant Pere i Sant Feliu que tambe fa de casa de colonies , on començarem la ruta en direcció a Mas Vallet, allí ens endinsarem a la Serra del Bolet, una pujada constant que ens ha de portar al Coll de Mas Vallet poc avants trencarem cap el Turó del Castellot. (794m) per camins i corriols farem cap en mig de una bonica vegetació de pins i alzines a un estret sender que ens ha de portar al peu del Castell de Font-Rubí del qual nomes en queden unes restes que resisteixen tossudament el pas del temps .La tornada la farem pel camí que ens ha de conduir al Coll de la Barraca, a la font de Llinàrs i des de allí cap a Font-Rubí a la cerca dels vehicles que ens retornaran al punt de sortida.

 

 


Torrelles de Foix, 26 de febrer de 2016         *una creació de Pep Maco

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *