Caçant mites: tots els residus acaben a l’abocador

Segur que no és el primer cop que sents allò de “ja ho poden separar en camions, que després tot acaba a l’abocador!” És una frase cada cop més repetida, i al final, encara ens ho creurem.

Per això avui us posem aquest vídeo on s’explica com és realment una planta, perquè separem els residus d’una forma determinada, i que se’n fa amb cada un d’ells.

 

Èxit de participació a la visita al Centre de Tractament de Residus del Segrià

El passat mes de novembre, els alumnes de 6è de primària de l’Escola La Creu de Torrefarrera van visitar el Centre de Tractament de Residus del Segrià, ubicat a Montoliu de Lleida. Aquesta activitat s’emmarca dins la campanya #elfuturquevolem. 

torrefarrera residus prevencio segrià lleida reciclar reciclatge

Durant el matí, els escolars van visitar les principals instal·lacions del centre de tractament, com són la planta de compostatge, el dipòsit controlat i la deixalleria, per veure quines són les tasques concretes que es realitzen per tal de reciclar els residus i que aquests puguin tenir un nou ús. L’explicació de la visita va anar a càrrec de Joan Ibars, tècnic del Consell Comarcal del Segrià.

 

Galetes de torró

Us volem donar una recepta per passades les festes de Nadal, ja que sempre ens queden a casa moltes restes de torrons, que podem aprofitar.

D’aquesta manera evitem que els torrons se’ns facin malbé i els acabem llançant, lluitant d’aquesta manera contra el malbaratament alimentari.

RECEPTA


Ingredients

Per 15 galetes:

  • 100g de torró
  • 120g de farina de blat
  • 50g de mantega
  • 40g de sucre blanc
  • 1 ou

Elaboració

Es comença triturant el torró en una picadora. En un bol es posa mantega tova (temperatura ambient) i sucre i es barreja fins que la massa sigui homogènia. Tot seguit s’afegeix l’ou (a temperatura ambient) i es remena fins a aconseguir una pasta líquida. A continuació s’hi afegeix la farina tamisada i el torró triturat, i amb l’ajuda de les mans es deixa tot ben amassat.

Després d’haver refredat la massa a la nevera durant una hora, s’escalfa el forn fins a 170ºC. Mentre s’escalfa, es  van col·locant porcions de massa en forma de galeta en una safata amb paper de forn a la base. Finalment s’introdueix la safata al forn durant 10 minuts i s’enretira quan les galetes estiguin daurades.

Recull de premsa

Aquesta setmana passada, el diari La Mañana ha publicat una notícia sobre la campanya que estem duent a terme des de l’Ajuntament de Torrefarrera per conscienciar als nostres veïns sobre la recollida selectiva i en la lluita contra el malbaratament alimentari.

{field:title}

Ús deixem el link perquè la pugueu llegir. Diga’ns la teva.