Editorial Andorra a LiberisLiber 2017
Els dies 7 i 8 d’octubre Editorial Andorra va participar a la fira del llibre Liberisliber de Besalú.
Com a editorial estem molt satisfets d’haver format part, per primer cop, d’aquesta iniciativa que aplega editorials d’arreu de catalunya, amb molta afluència de lectors, gent de lletres, poetes, escriptors, il·lustradors, creadors, que aporten, generen i transformen la cultura.
Rellueix la literatura a Besalú
Existeixen escapades de plaer, que si hi apliques bona voluntat i les escrius al calendari del lleure volgut, és fa molt senzill transformar-les en un cita obligada. Un exemple recent i clar, és la Liberisliber de Besalú, una fira d’editorials independents, amb un emplaçament formidable, que convida a gaudir d’una oferta llibresca àmplia i de notable qualitat.
La descoberta va ser a l’edició del 2016, tot participant a la vermuesia, un concepte novador que fusiona el vermut i la poesia, com a punt de partida, a la resta d’esdeveniments que formaven una encisadora festivitat literària. Aquest any el meu pas per la Liberisliber, ha estat col·laborant amb Editorial Andorra, una editorial de llarga trajectòria, amb un vastíssim catàleg, que ha volgut ser-hi presència. He viscut una experiència agradable, signant els poemaris Esperit de llima i Estones d’atzar, de la col·lecció Hedra, veient amb goig l’impacte dels més petits, amb els contes de La Marmi i el curiós barret, Entre pans i Torna’m la cua, o com els amants del relat curt, es decantaven per exemplars de La Selva Moral 2.0 o La síndrome de l’escala. Sense oblidar els curiosos que no s’estaven de preguntar per L’home de mirada clara. L’Ada Font, coneixedora infal·lible de tots els títols, s’encarregava de resoldre les qüestions dels lectors, que s’aturaven a l’estand interessats per les publicacions exposades.
El cap de setmana a la Liberisliber 2017, va transcórrer entre ponències que ens revelaven la fórmula secreta per escriure amb humor, escaramusses poètiques i recitals cantats d’aquells que ho desperten tot, excepte la indiferència.
Així doncs, només queda dir, que tan bon punt adquireixi l’agenda del 2018, hi apuntaré amb negreta i ombrejat, la reserva del primer cap de setmana d’octubre, per tal de repetir l’experiència, d’un parell de dies a Besalú farcits de cultura literària.
Ester Suñé
També podeu mirar el vídeo d’Albert Serra, Fèlix Fanés i Valèria Gaillard parlant de Proust, cinema i literatura al Liberisliber d’enguany (aquí)
Una de les converses va ser amb Antoni Clapés Clapés sobre de la seva experiència a l’hora de traduir Aires de Philippe Jaccottet -cant a la simplicitat de la vida a la seva estimada Provença-, i Ruiz Albarracín sobre l’Antología poética de George Herbert (1593-1633), que va traduir juntament amb Santiago Sanz i que es va endur el Premio Ángel Crespo de Traducción (2015).