EDITORIAL ANDORRA


         Actualitat literària

12 de juny de 2015

Presentació a l’antiga església de la Immaculada Concepció de la Seu d’Urgell del “Concert per a la mà esquerra” de Jesús Bonals


 

Arc sobre l’altar de l’església de la Concepció de la Seu d’Urgell, on es va presentar Concert per a la mà esquerra de Jesús Bonals

Va ploure a raig i va parar. Va venir una senyora molt posada disposada a escoltar el concert, una vegada desfet el malentès, que era el títol d’un llibre, va esperar un ratet i va marxar.

Vam quedar els que estàvem allí pel llibre Concert per a la mà esquerra: amics, familiars, més amics, regidor, tècnic de cultura de l’ajuntament, escriptors, autors de l’editorial, llibreter de la Seu… Unes vint persones. El lloc immillorable, l’església de la Concepció restaurada, preciosa.

Va iniciar l’acte el Quico Danés, molt amic de l’autor, professor jubiltat de llengua i literatura i company de la junta del col·legi de doctors i llicenciats, el qual va iniciar i cloure l’acte amb la lectura d’uns textos del llibre. El seu to de veu, fort i potent, s’esqueia prefectament en el marc de l’església, semblava un predicador, molt bé!

El Txema Diaz-Torrent, també amic, va parlar de l’obra amb profunditat intel·lectual, model Portella, com a bon portellà. Llàstima que el seu to de veu era una mica apagat! L’autor, Jesús Bonals, va ser breu i va citar Sèneca, parlant del temps, no ens volia fer perdre el temps, va calcular el temps que es necessita per llegir el seu llibre, unes vint hores, va agrair a tots els de la taula el temps que havien utilitzat per fer la lectura, calculant que el Txema i el Quico se l’havien llegit més d’una vegada i el regidor de cultura una, va parlar de nosaltres i va destacar el bon tracte i la nostra humanitat.

En fi, un plaer!

El regidor va confessar que encara no havia utilitzat les vint hores i va assegurar que ho faria… Va acomiadar-se de la política. Vénen nous temps! Que siguin per a bé!!!

 

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment

© 2020 EDITORIAL ANDORRA   Hosted by BlogsCat