EDITORIAL ANDORRA


         Actualitat literària

21 de juliol de 2017

Mor l’escriptora Anne Golon, autora de les novel·les d’Angélica, publicades per EA


Títols d’Angélica editats per l’Editorial Andorra
Mor de l’escriptora francesa Anne Golon, nascuda el 17 de desembre 1921 a Toulon es va interessar per la pintura i l’escriptura des de la infància i va publicar la seva primera novel·la, El país des de darrere dels meus ulls, quan tenia 18 anys.
Durant la Segona Guerra Mundial va viatjar en bicicleta a través de França cap a Espanya i després va ser enviada a l’Àfrica com a periodista, on va conèixer Vsevolod Sergeïvich Goloubinoff, el seu futur marit, Serge Golon.
Junts van col·laborar a Angélique, marquise des anges (1956), el primer llibre de la sèrie, que va ser tot un èxit.
Quan es va publicar originalment a França, els llibres van ser acreditats a Serge i Anne Golon, Anne per ser-ne l’autora i el seu marit Serge per haver fet gran part de la investigació històrica.
Editorial Andorra va publicar: Angélica se rebela (1969), Angélica y su amor (1969, Angélica y el nuevo mundo (1970), La tentación de Angélica (1972) i Angélica y el terror (1972).
Podeu accedir a tot aquest fons a través dels títols que porten a la nostra pàgina web.

A l’ombra del solstici a Catalunya Ràdio


 

Manel Gibert Vallès porta el seu llibre de Haikús  A l’ombra del solstici  a El Blog de Jordi Cervera, de Catalunya Ràdio.

Al seu bloc, diu d’ell mateix:

“Vaig néixer a Reus, un fet que, segons expliquen algunes veus (totes reusenques) ja és un mèrit; vaig començar molt aviat a llegir i anys més tard a treballar de periodista i a escriure per plaer, és a dir, per vici. A hores d’ara no tinc gaire clar si he après a fer mínimament bé cap de les tres coses i per aquest motiu tampoc no puc garantir que aquestes pàgines arribin en algun moment a ser sòlides i unitàries. Però ja se sap, les tombarelles mentals, encara que siguin al ciberespai, ja el tenen aquest perill afegit.
Sort!”

 

Per a veure el que diu sobre el llibre feu clik a l’enllaç següent: http://blogs.ccma.cat/jordicervera.php?itemid=58348

 

19 de juny de 2017

Flaixos de llum blanca a Culture Trip


Gràcies a Culture Trip Flaixos de llum blanca, de Pilar Burgués (Editorial Andorra 2015) viatgen a l’altra banda de l’oceà.
Per  a veure què en diu l’editor literari de Nova York Michael Barron feu click aquí
25 de maig de 2017

La síndrome de l’escala a Ràdio Móra La Nova


T’agrada descobrir nous autors una manera d’escriure pròpia, clara, única?

El llibre d’Antoni Caus La síndrome de l’escala és d’aquells llibres que HAS DE LLEGIR.
L’has llegit? Què t’ha semblat?

Per sentir què se n’ha dit al cafè literari de Ràdio Móra la Nova feu click aquí

24 de maig de 2017

A l’ombra del solstici, haikus de Manel Gibert amb il·lustracions de Sergi Mas


 

Carles Duarte, Manel Gibert i Sergi Mas, al Centre Social de la Llacuna d’Andorra la Vella durant la presentació de A l’ombra del solstici.

Dijous 23 de març, al Centre Cultural La Llacuna, d’Andorra la Vella, Editorial Andorra va presentar el llibre de poemes A l’ombra del solstici, de Manel Gibert, amb il·lustracions de Sergi Mas.

Manel Gibert és un autor de la casa, un poeta que repeteix, després de set anys: l’últim poemari, Blaus a la deriva, va publicar-se el 2010, i el primer llibre, també de haikus, el 2003.

A l’ombra del solstici és una selecció d’instants: seixanta-cinc haikus, de setembre a març, que l’autor ha anat escrivint al llarg de més de catorze anys, centrats geogràficament a la vall d’Ordino.

Sergi Mas, l’artista artesà d’Andorra, ha fet unes il·lustracions vives, lluminoses, que acompanyen la paraula del poeta. La complicitat i la llarga amistat entre tots dos ha donat “una obra mestra, de subtilitats exquisides”, en paraules de Carles Duarte, també poeta, i prologuista i presentador del llibre.

Una definició de haiku: “El haiku vol dir el màxim amb el mínim de paraules; tendeix al silenci, però, també, a l’expansió” . El primer haiku del llibre diu així:

El xàfec cessa
les fulles tremoloses
ja són caduques.

Si llegiu els seixanta-cinc haikus —tres versos, disset síl·labes, forma tradicional japonesa— i contempleu les dotze il·lustracions del llibre, un llibre que es llegeix en deu minuts, de Manel Gibert i Sergi Mas, us emocionareu.

 

 


I, si voleu fullejar el que n’ha dit la premsa, seguiu els propers enllaços:

http://www.andorradifusio.ad/Noticies/gibert-presenta-el-seu-recull-de-haikus-entre-el-misticisme-i-la-poesia

http://www.diariandorra.ad/noticies/cultura/2017/03/24/poemari_manel_gibert_lustrat_per_sergi_mas_113955_1127.html

https://www.bondia.ad/cultura/gibert-el-japones-darans

https://www.cisa.ad/cultura/2017-un-any-de-ficcio

http://www.elperiodic.ad/agenda/editorial-andorra-presenta-a-lombra-del-solstici-de-manel-gibert-valls

23 de maig de 2017

A l’ombra del solstici a ràdio Móra La Nova

“Els haikus han de ser tan sols
pedretes caient en un pou
amb un lleu xipolleig”

James Kirkup

Estem enamorats de A l’ombra del soltici.

En directe a Ràdio Móra la Nova entrevista amb Manel Gibert. Escolteu el programa retransmès en directe fent click al link següent: http://www.ivoox.com/cafe-literari-pgm-23-18-05-2017-audios-mp3_rf_18767184_1.html

13 de maig de 2017

Alguna cosa plora sobre l’herba mullada. Haikús d’Arinsal, d’Agustí Bartra a la Setmana de la Poesia


 

Alguns dels poetes a l’auditori de la Pedrera dins de la 20a setmana de la poesia de Barcelona
El 12 de maig, divendres, dins dels actes de la 20a Setmana de la Poesia de Barcelona, un dels festivals poètics més destacats d’Europa, a l’Auditori de la Pedrera vam poder escoltar aquest haiku:

Riu, riu, rialla,
Arinsal de l’altura,
que baixa i canta.

Tot un luxe sentir aquest i tota una sèrie de haikus del llibre Haikus d’Arinsal, publicat per l’Editorial Andorra el 2010, recitats pels actors Montserrat Carulla i Joan Anguera, acompanyats pel violoncel·lista Jordi Claret.

L’andorrana Ester Nadal, actriu i directora de teatre, amb el títol Haikus d’Arinsal. Alguna cosa plora sobre l’herba mullada, va dirigir aquest espectacle, en què, segons va dir, mostra una visió de l’Andorra amb la qual ella se sent més identificada: l’Andorra cultural i més propera a la natura.

Agusí Bartra (Terrassa, 1908–1982), autor d’aquesta magnífica obra, va escriure els versos a Arinsal, on va passar un estiu acompanyat de la seua dona, Anna Murià, i se’n va enamorar. D’aquí en va sorgir l’obra poètica. Aquell va ser l’últim estiu de la seua vida, ja que va morir al cap de poc: ells van visitar Andorra el 1981 i l’any 1982 va morir.

Sam Abrams és el responsable de la direcció literària de l’acte poètic i és, també, l’autor del pròleg del llibre i de la traducció a l’anglès dels haikus, en què també hi ha una traducció al castellà, feta per la dona del poeta, l’Anna Murià.

Per acabar d’arrodonir una obra tan exquisida, la coberta del llibre, mireu-la amb atenció: dissenyada per l’estudi de disseny de Barcelona Mucho, va rebre el premi Laus, que concedeix el Foment de les Arts Decoratives (FAD) de Barcelona.

La Setmana de la Poesia de Barcelona és una gran oportunitat d’atansar al públic de la ciutat algunes de les millors veus del panorama internacional i dels territoris de parla catalana. Agustí Bartra és, sens dubte, una d’aquestes millors veus de la poesia catalana, un poeta imprescindible.

 
— 

 —
Us deixem aquest vídeo de l’acte perquè en feu un tast.

http://www.elperiodic.ad/noticia/57734/montserrat-carulla-recitara-haikus-darinsal-de-bartra
10 de maig de 2017

Crònica de Joan Obiols

Filed under: General @ 5:56

Edicions Salòria i Editorial Andorra són coeditores dels llibres de la col·lecció “Viatge Universal pel Pirineu”, de Joan Obiols, escriptor de Peramola (Alt Urgell). Deu volums formaran la col·lecció del seu viatge pel Pirineu, que configuraran una visió personal i contemporània de la muntanya.

El primer volum, publicat l’any passat, parla sobre Andorra: El Principat d’Andorra: el seient número 184 de l’Assemblea General de les Nacions Unides. Enguany ha presentat dos volums, que parlen de l’Alta Cerdanya i de la Baixa —L’Alta Cerdanya: la Suisse française i La Baixa Cerdanya: entre Barcelona i París—, i seguirà fins a completar el seu particular viatge. Els propers volums estaran dedicats a l’alt Ripollès i a l’alt Berguedà.

Aquest viatge el va iniciar fa més de trenta anys amb un primer llibre, Esvorancs, dins d’una col·lecció anomenada “El Pirineu i la Poesia de la Història”, publicat per Garsineu Edicions.

Joan Obiols coneix millor que ningú els pobles del Pirineu i sobretot la seua gent; les llargues i pausades converses amb els seus habitants són la seua principal font d’informació, que ell transforma, amb voluntat literària, en llibres. Ha recorregut més de 475 pobles; ha fet més de 3.000 entrevistes, i ha publicat, fins avui, nou llibres. Vol acabar aquest viatge literari a Peramola, a l’Alt Urgell, d’on ell és fill. És aquí on va començar la seua estimació pels pobles pirinencs, la qual ha transmès al món a través dels seus llibres.

A l’Alta Cerdanya i a la Baixa hi va presentar els seus dos volums. La primera presentació va ser a la Seu d’Urgell, el dimecres 19 d’abril, a la Sala de Plens de l’Ajuntament. La segona presentació fou a Puigcerdà, a la Biblioteca, el dissabte 22 d’abril, vigília de Sant Jordi, i la tercera, el dimecres 3 de maig, a la Médiathèque de Bourg-Madame.

Les seues presentacions són amenes. Sempre està acompanyat per algunes de les persones amb qui ha parlat per escriure els seus llibres, amb un públic atent, interessat i agraït a una persona que transmet estima i coneixements sobre la seua terra. És així com els veu: “A l’Alta Cerdanya i a la Baixa, tot i formar una unitat geogràfica, després de tres segles de partició per part de l’Estat espanyol i del francès, persisteix una frontera psicològica que es reflecteix en el seu caràcter: la gent de l’Alta Cerdanya són més pràctics, i els de la Baixa Cerdanya, més sentimentals”.

8 de maig de 2017

Presència d’Editorial Andorra al 33è Saló del llibre infantil i juvenil de Catalunya


 

Teatre de l’Amistat, escenari del 33è Saló del Llibre Infantil i Juvenil de Mollerussa

El Saló del Llibre Infantil i Juvenil de Mollerussa es va celebrar dels dies 2 a 14 de maig al Teatre L’Amistat.

Aquest certamen té la vocació de ser una mostra de la producció de literatura infantil i juvenil de Catalunya. Fa 33 anys que se celebra i 15 que es fa a Mollerussa. L’Ajuntament i la Biblioteca de la ciutat posen tots els mitjans perquè Mollerussa pugui ser, durant dotze dies, una ciutat bolcada en la literatura.

El dimarts 2 de maig va ser el dia de la inauguració. Com cada any, hi hagué un eix temàtic; així, amb l’eslògan “Visca la revolució”, el Saló va aplegar llibres de personatges que havien decidit revolucionar-se, ja sigui de manera íntima o col·lectivament.

El diputat de Junts pel Sí Lluís Llach va ser l’encarregat de donar la sortida a aquest 33è Saló. La seua popular cançó “La gallineta” —amb aquella estrofa que fa: “La gallina ha dit que no, / visca la revolució”— era recordada a través d’una decoració en què unes gallines penjades del sostre i panells amb aquesta frase donaven la benvinguda als lectors grans i petits, als editors, autors i professionals procedents de tot Catalunya que van acompanyar el diputat, les autoritats municipals i els responsables del Saló.

El Consell Català del Llibre Infantil i Juvenil és l’entitat, juntament amb la Biblioteca de Mollerussa, que organitza activitats adreçades al públic infantil, familiar i professional, així com una sèrie d’exposicions, com la que mostrava llibres censurats o prohibits, amb el títol de “Vermell de censura”, o la del personatge “Pippi Langstrump il·lustrada”, creat fa 72 anys, en la qual trenta il·lustradors —alumnes de l’Escola de la Dona de la Diputació de Barcelona— coordinats per l’artista de Roquetes, el dibuixant, pintor i il·lustrador Ignasi Blanch, mostraven la seua particular visió del clàssic de l’escriptora sueca Astrid Lindgren.

Editorial Andorra per primera vegada va participar en aquest Saló exposant-hi els llibres de la seua col·lecció “Il·lustrada” —La Càudia, La Marmi, La guineu, Entre pans o El poblet de les lletres—, en una mostra en què es podien fullejar, mirar, llegir i remenar més de 5.000 exemplars.


Us deixem un parell de vídeos del que ha estat aquesta edició:

4 de maig de 2017

L’Alta Cerdanya de Joan Obiols a la Médiathèque de la Guingueta

Ahir dimecres 3 de maig Edicions Salòria i Editorial Andorra oferíem, en col·laboració amb la Médiathèque de la Guingueta, la presentació del segon i tercer llibres de la col.lecció “Viatge Universal pel Pirineu” de Joan Obiols.

Vam tenir el plaer d’escoltar com a convidats Jean-Louis Blanchon, mestre i historiador; Laurent Leygue, professor de català i batllee d’Estavar; Madame Rosa de Montellà, presidenta de l’associació Joseph Sauvy; Jean-Jaques Fortuny, batlle de la Guingueta d’Ix i el mateix autor.

Gràcies a tots els que ens heu acompanyat.
Bona lectura!!Next Page »

© 2017 EDITORIAL ANDORRA   Hosted by BlogsCat