Xavier Oms expresident CV Blanes guardonat

En la 37a edició medalla de l’esport comarques gironines per vinculació vital amb l’esport

Imatge TW

 

GENERALITAT DE CATALUNYA.- Divendres 9 de juny, a les nou del vespre, va tenir lloc al Pati de les Magnòlies de l’Edifici de la Generalitat a Girona l’acte d’homenatge a les 15 persones que aquest any ham rebut les Medalles de l’Esport que atorga anualment la Representació Territorial de l’Esport de la Generalitat a Girona, amb la col·laboració de la Diputació de Girona. Els guardonats, provinents d’arreu de les comarques gironines, han tingut papers destacats en diverses modalitats esportives

Va presidir l’acte Gerard Figueras, secretari general de l’Esport, acompanyat de Josep Pujols, representant territorial de l’Esport a Girona

La Representació Territorial de l’Esport a Girona va decidir, l’any 1980, homenatjar a totes aquelles persones que d’una manera anònima i desinteressada havien treballat o treballaven per l’esport. Així naixien les Medalles de l’Esport de les Comarques Gironines. El procés per a l’obtenció d’aquest guardó s’inicia amb una convocatòria, a principis d’any, en la qual es remeten les bases a les institucions públiques i a les entitats esportives de les comarques gironines, donat que són aquestes les que han de presentar els seus candidats. Amb posterioritat, una comissió de recompenses es reuneix per deliberar els candidats i proclamar els guardonats.

Les Medalles de l’Esport, que aquest any arriben a la seva 37a edició, són dels guardons més antics que es concedeixen a Catalunya. Per a l’obtenció de la medalla es valora a persones de més de 60 anys amb uns criteris que primen més el treball anònim i desinteressat davant altres aspectes com podrien ser els èxits esportius que haguessin pogut aconseguir els candidats al llarg de la seva vida esportiva.

Durant les 36 edicions que s’han celebrat – i afegint-hi els premiats d’aquest any -, han rebut el guardó un total de 608 persones d’arreu de les comarques gironines i de diverses modalitats esportives.

Pel que fa a l’edició del 2017, la Comissió de Recompenses de la Medalla de l’Esport, reunida el passat 27 d’abril, va acordar concedir l’esmentat guardó a les següents persones:

 

Encarna Campos Cerdà

Avinyonet Puigventós

Petanca

 

Narcís Caula Pardas

Girona

Atletisme

 

Enric Colomer Batet

Ripoll

Excursionisme

 

Joaquim Falgàs Figueras

Flaçà

Futbol

 

Jordi Fortià Martí

Girona

Ciclisme

 

Josep Maria Juanola Conill

Castellfollit Roca

Futbol i Futbol Sala

 

Peter Klaus Kosidlo

Castell-Platja d’Aro

Pesca i Tir Olímpic

 

Francesc Nadal Vidal

Cassà de la Selva

Hoquei Patins i Dirigent esportiu

 

Xavier Oms Bassols

Blanes 

Futbol, Judo, Vela i Discapacitats intel·lectuals

 

Jordi Ors Font

Palamós

Futbol i Futbol Sala

 

Mariano Pérez Fernández

Girona

Handbol

 

Pere Ribas Sala

Girona

Futbol

 

Jordi-Xavier Santaló Mariño

Girona

Futbol i Dirigent esportiu

 

Mateo Torrent Francas

Salt

Bàsquet i Dirigent esportiu

 

Dolors Xargay Llaona

Vulpellac (Forallac)

Patinatge

You may also like...

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *