Xantatge als treballadors dels càmpings pel POUM

Comunicat de COS La Selva y CUP Blanes.

Imatge AB

 

No a la coacció, no a la legalització: Per la defensa de la classe treballadora davant els interessos de la patronal i per un futur digne i sostenible

1.- Com a organitzacions de classe no defensem ni defensarem mai els interessos de la patronal basats en l’explotació i el xantatge als treballadors i treballadores i en l’apropiació i depredació del medi natural.

2.- Els propietaris dels càmpings Bellaterra i Blanc d’Eivissa s’han enriquit de manera fraudulenta durant onze anys duent a terme activitat turística en sòl agrícola. Amb l’aprovació del nou POUM es pretén legalitzar – a través de les possibilitats legals que obre el Pla Director Urbanístic Costaner (PDUSC) aprovat per la Generalitat – una activitat turística que té lloc en un terreny agrícola. Cal destacar la contradicció que suposa fer-ho en un espai que a més pertany a la Xarxa Natura 2000, que té com a objectiu protegir les espècies i els hàbitats naturals.

3.- Tant per part de la CUP de Blanes com de la COS La Selva, la defensa dels interessos de la classe treballadora i els seus llocs de treball és innegociable. Però per nosaltres aquesta defensa va lligada a la dignificació de les condicions de treball, no a la sobreexplotació i la precarietat.

4.-L’adversari dels interessos de la classe treballadora és la patronal. És contra ella contra qui defensarem els llocs de treball. Per això no ens valen les tergiversacions orquestrades per la patronal que pretén fer una maniobra perversa i utilitzar els llocs de treball com a moneda de canvi per continuar explotant el medi natural i enriquint-se gràcies a la precarització de la classe treballadora.

5.- Els mateixos que exploten a la classe treballadora són els que volen perpetuar un model econòmic depredador basat en el monopoli del turisme. Nosaltres defensem un model que aposti per la diversificació dels sectors laborals i no per la submissió a un únic sector econòmic. Aquesta submissió a un únic sector és la que facilita que aquest es converteixi en un poder a l’ombra.

6.- Els empresaris volen desarmar la capacitat d’organització i de lluita dels treballadors i treballadores i volen substituir-la per una suposada concertació d’interessos entre la patronal i els treballadors i treballadores. Així, volen justificar la impunitat de la seva corrupció i l’apropiació indeguda del medi col·lectiu, justificació que respon als seus interessos i només als seus interessos.

7.- No podem cedir als interessos de la patronal, ells no poden imposar-nos les regles de joc a través del xantatge. Ho han fet sempre però ara és hora d’aturar-los. És hora de lluitar per unes condicions laborals més dignes al sector i per un model de turisme sostenible i respectuós amb el nostre entorn. Ara amenacen els llocs de treball amb l’excusa del POUM però demà ho seguiran fent amb qualsevol altre pretext. Si no diem prou sempre estarem sotmesos a la lògica de la coacció i la manipulació.

You may also like...

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *