Voluntariat internacional a Marimurtra

La Fundació Carl Faust acull dos voluntaris europeus en el marc de l’European Solidarity Corps.

Gràcies a aquesta acció, el Jardí Botànic Marimurtra ha rebut dos dels tres voluntaris que han arribat a la comarca de la Selva en el context d’aquest programa europeu. 

Imatge EVROPAWORLD.EU

Text de la FUNDACIÓ

Rebut el 14/11/2019

La Fundació Privada Carl Faust, propietària i gestora del Jardí Botànic Marimurtra, acull des d’aquesta setmana i durant els propers sis mesos dues voluntàries que formen part del programa europeu ‘European Solidarity Corps’, creat recentment amb l’objectiu d’oferir als joves oportunitats de participar en programes de voluntariat que beneficien la comunitat que els acull, així com proporcionar-los un aprenentatge no formal d’alt nivell. En aquest cas, la Fundació Carl Faust va desenvolupar el projecte ‘Solidarity seeds in Marimurtra’ (llavors de solidaritat a Marimurtra) que ofereix als joves voluntaris un context en el qual podran aprendre en profunditat el funcionament, tan pràctic com teòric, d’un jardí botànic i de la seva relació amb el medi ambient, així com amb les diferents polítiques i tendències que en determinen la seva gestió.

L’arribada de les dues voluntàries, totes dues provinents d’Alemanya, ha estat possible també gràcies a la cooperació amb l’entitat Naturkultur, que és qui es va encarregar de donar a conèixer i seleccionar els voluntaris d’entre tots els candidats que hi van optar.

Aquesta és la primera experiència de la Fundació Privada Carl Faust en el voluntariat internacional i, en concret, vinculada a un projecte promogut des de la Unió Europea. En els seus orígens, però, el Jardí Botànic Marimurtra ja es va concebre com a lloc d’estudi i d’estada de botànics, científics i estudiosos de la natura, amb la qual cosa la Fundació reprèn, si més no a nivell filosòfic, aquella activitat científica de conservació, divulgació i recerca amb la qual va ser crear el Jardí Botànic de la Costa Brava.


Veure més informació d’aquest programa 


Des de la Fundació Carl Faust s’ofereixen altres opcions de participació i voluntariat local pensades per a la ciutadania de proximitat. En aquest context més local, hi ha prevista la participació en accions puntuals, en accions amb una durada limitada i el voluntariat de llarga durada.

Aquestes opcions de voluntariat tindran el seu espai també dintre de la Jornada ‘Marimurtra + Científic’ que acollirà el Jardí Botànic Marimurtra aquest proper dissabte dia 16 de novembre de les 10.30 a les 13.30. (+ info a www.Marimurtra.cat/setmanadelaciencia )

You may also like...

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *