Volen copiar a Manresa el comptador solidari de Blanes

Cal posar-hi una solució “immediata”, com podrien ser els comptadors solidaris que ja existeixen en poblacions com Blanes

Imatge AB

 

AGÈNCIA CATALANA DE NOTÍCIES.- L’Aliança contra la Pobresa Energètica (APE) del Bages s’ha concentrat davant l’oficina d’atenció a l’abonat d’Aigües de Manresa per denunciar que hi ha 8 habitatges a la ciutat que no tenen aigua corrent.

Un dels portaveus, Òscar Heredero, ha reclamat al consistori que cal posar-hi una solució “immediata”, com podrien ser els comptadors solidaris que ja existeixen en poblacions com Blanes o Malgrat de Mar.

Entre la vintena de persones concentrades, hi havia un dels afectats, Bouri AdelHAbif, qui ha explicat que fa gairebé un any que viu en un pis ocupat i l’empresa municipal no li permet l’accés a l’aigua.

Des de l’APE fan una apel·lació molt directa al consistori manresà perquè actuï i Heredero ha afegit que “si no els ajuden ells, els ajudarem nosaltres”.

L’Aliança contra la Pobresa Energètica, amb el lema ‘Ni sed, ni fred, ni foscor’, ha elaborat un manifest on es posa de relleu que després d’un mes de vida ja han detectat 8 casos a la ciutat de Manresa amb problemes de subministrament d’aigua.

Segons ha assenyalat el portaveu de la plataforma, Òscar Heredero, tots els casos han seguit els procediments “marcats” per les institucions. S’ha parlat amb l’Ajuntament de Manresa i també amb l’empresa municipal, “però encara no s’ha solucionat el problema”, ha criticat.

Si bé opinen que el consistori ha posat molt d’”èmfasi” en promoure l’eficiència energètica, creuen que s’ha fet menys per lluitar contra la pobresa energètica.

Entre les demandes de la plataforma hi ha evitar que es talli el subministrament d’aigua a cap família més, i que abans l’empresa faciliti les dades al consistori per valorar si es troba en situació de risc.

Heredero ha dit que aquest mecanisme ja està en vigor, “però no té efecte real com ens hem trobat en aquests casos”.

La plataforma també demana iniciar expedients sancionadors pels talls que ja s’han efectuat per la violació del principi de precaució (per haver tallat l’aigua a persones en risc d’exclusió).

També la instal·lació de comptadors solidaris, reduint la burocràcia en la seva implementació.

El manifest també reclama la solució concreta i immediata del cas de Bouri AdelHabif, present a la roda de premsa, “perquè tant la regidora com Aigües de Manresa n’estan al cas i encara no s’ha obtingut cap resposta”.

L’APE també ha denunciat la pràctica d’un veí del bloc on viu Bouri que ha decidit posar un cadenat per evitar l’entrada al recinte de comptadors de l’afectat.

Heredero també ha explicat que dels altres casos detectats, alguns dels veïns han punxat l’aigua per poder tenir accés a aquest dret fonamental, però després l’empresa els ha tallat el subministrament.

El portaveu de la plataforma ha explicat que la problemàtica no només se circumscriu a un barri de Manresa, sinó que s’estén a diverses zones de la ciutat com el barri Antic, Sagrada Família i les Bases.

You may also like...

1 Response

  1. Buy Cialis ha dit:

    I am sure this article has touched all the internet people, its really really pleasant article on building up new web site.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *